Edirne'de huzurevi sakinleri unutulmadı

Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Edirne Huzurevi'nde program düzenlendi. Programda bazen duygu dolu, bazen ise eğlenceli anlar yaşandı.

Edirne'de huzurevi sakinleri unutulmadı

Gerçekleşen etkinlikte; Huzurevi sakinleri tarafından yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin sergi açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar tarafından sergi gezilerek, üretilen ürünler tek tek incelendi. Sergi sonrası Huzurevinde hizmet almakta olan yaşlılar ile birlikte akşam yemeği programında bir araya gelindi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Birlikte Yaş Alıyoruz" sloganıyla huzurevinde düzenlenen müzik şöleni, kadınlardan oluşan Moriz Ritim Grubu'nun konseriyle devam etti.

Müzik ve eğlence eşliğinde keyifli zaman geçiren huzurevi sakinleri, bu anın tadını çıkararak arkadaşlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Etkinliğe katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve huzurevi personeli de yaşlıların bu anına ortak oldu.

Programa katılan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, yaşlıların özel gününde onları yalnız bırakmadı. Huzurevi sakinlerinin bu mutlu anına ortak olan Özbaş, onlara sarılarak, oyun havalarına eşlik etti. Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlayan Özbaş, herkesin bir gün yaşlanacağının unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Moriz Ritim Grubu, çaldığı şarkı ve türkülerle kulakların pasını sildi. Çalan şarkılara eşlik eden huzurevi sakinleri, katılımcıları hem maziye götürdü, hem de duygulandırdı.

Moriz Ritim grubu adına konuşan Pınar Ersaçmış, hep birlikte keyifli vakit geçirdiklerini ve yaşlılarla birlikte güzel bir anı geride bıraktıklarını söyledi.

Huzurevi sakinleri, bu anlamlı etkinliği düzenleyen yetkililere teşekkür ederek, unutulmadıklarını ve toplumun bir parçası olduklarını hissettiklerini söylediler.

Düzenlenen program günün anısına Üzerinde "Birlikte Yaş Alıyoruz" yazılı pastanın kesilmesi ve huzurevi sakinlerinden oluşan koronun sahne almasının ardından sona erdi.

Özlem Ceylan