Edirne'de hamsinin kilogramı 25 liradan satılıyor

Edirne'de kilogramı 25 liraya düşen hamsi, balıkçı tezgahlarında talep görüyor.

Edirne'de hamsinin kilogramı 25 liradan satılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balıkçıların, "Denizlerin kuru fasulyesi" olarak adlandırdığı hamsinin bol miktarda avlanması, fiyatına da yansıdı.

Balık Pazarı Çarşısı'nda esnaf Yusuf Çimen, AA muhabirine, balık satışlarından memnun olduklarını söyledi.

Son günlerde pazarın gözdesinin "hamsi" olduğunu belirten Çimen, "İki çeşit hamsi var, ince hamsinin kilogramını 25 liraya, biraz daha iri olan hamsinin kilogramını 80 liradan satıyoruz. Vatandaşlar hamsiye ilgi gösteriyor. Hamsi özellikle Karadeniz'de fazlaca çıkıyor." dedi.

Çimen, satışa sundukları ince hamsinin yasal boyutlarda olduğunu vurgulayarak, "Hamsi kar suyu bekliyor. Havalar soğudukça, kar suyu gelince hamsi artacak ve daha da lezzetlenecek." diye konuştu.

Çimen, uskumrunun kilogramını 80, istavritin 90, mezgit ve levreğin kilogramını ise 160 liraya sattıklarını dile getirdi.

Kent sakinlerinden Hamza Erdoğan ise haftada 2 kez balık tükettiğini ve özellikle balık pazarından hamsi aldığını anlattı.

Tezgahta iki çeşit hamsinin satıldığını belirten Erdoğan, "Biri diğerinden biraz iri. Tazelik olarak çok farkları yok. Küçük olanı tercih ediyorum fiyatı daha uygun. Favorim Karadeniz hamsi. En pahalı ya da en lüks balığı da yesem bittikten sonra keşke hamsi olsa diyorum. Fiyatı uygun, lezzet olarak da fark ettiğini düşünüyorum. İrileştikçe hamsini tadı biraz kaçıyor gibi." dedi.