Edirne'de günlerdir yaşanan su kesintisi vatandaşı isyan ettirdi

Edirne'de suların çamurlu akmasıyla birlikte yaşanan kesintiler vatandaşı çileden çıkardı. Şükrüpaşa, Barutluk, Yancıkçışahin, Medresealibey gibi birçok mahallede evlere günlerdir su verilemiyor. Vatandaş, içme suyunu marketlerden temin ederken, evde kullanacağı günlük su ihtiyacını ise mahalle çeşmeleri ve camilerden karşılıyor.

Edirne'de günlerdir yaşanan su kesintisi vatandaşı isyan ettirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'5 gündür sular akmıyor'

Suyun 5 gündür kesik olduğu Barutluk Mahallesi'ndeki vatandaşlar evlerinden getirdikleri bidonlarla sokak çeşmesinden ihtiyaçları karşılarken, Yancıkçışahin Mahallesi'nde ise cami çeşmelerinden sularını temin ediyorlar. Mahallelerinde 5 gündür su akmadığını söyleyen Yılmaz Tokay, "Mağdur durumdayız. Su ihtiyacımız için ya camilere, ya benzinliğe gidiyoruz. Sağdan soldan su taşıyoruz. Burada eski boruya bağlı yeni boruya bağlamamışlar. Su hiç yok şuanda. Belediyeye gittim yetkililerin gelmesini bekliyoruz. 7 gündür sular yok. Yolları yeni yaptılar gene bozacaklar" dedi.

"Musluktan su akmıyor, tonlarca su yola boşuna aktı"

Su deposunun bulunduğu mahallede tonlarca suyun yola boşa aktığını belirten Dilaver Dönmezer, "5 gündür su yok. Her gün 50 lira su parası veriyorum Arkadaşlardan su taşıyorum. Belediye hiç çalışmıyor. Akşam su deposundan boşu boşuna sular yollara aktı. Ama çeşmelerde su yok" dedi.

'Taşıma suyla değirmen dönmez'

Aynı mahallede kahvehane işleten Rakip Özgedik ise, "5 günden beri suyumuz akmıyor. Ben burada bidonlarla getirdiğim suyu kullanıyorum. Çay yaparken ve bardak yıkarken getirdiğim taşıma su ile değirmeni çevirmeye çalışıyorum. Ama taşıma suyla değirmen dönmez. Hiç bu kadar su kesintisi ve biz de bu kadar mağdur olmamıştık" şeklinde konuştu.

Barutluk Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Duman ise, evlerde su akmadığı için mahalle çeşmesinden su ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldıklarını söyledi.Duman; "Herkes su almak için sıraya girmişti. Alabilen aldı alamayan kaldı. Sularımız çok rezalet pis akıyordu. Şuan hastalık kapan olabilir. Gece saat 22.00'ye kadar herkes su aldı. Ben de aldım 2 şişe ile geldim 1 şişe alabildim çok kalabalıktı. 5-10 şişe dolduran çok  vardı. Evlerde arıtıcılarda dahi su yoktu. Bu sokak çeşmesi çok iyi oldu. Evde sular kesik olduğu için buradan aldığımız suları kullanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Barutluk Mahallesinde yaşayan Fehmi Demir ise, "Millet çeşme başında toplandı. Evlerde sular batak gibi akıyor. Bulaşık için bile bu çeşmeden su aldılar. 63 yaşındayım. Bu mahallede oturuyorum hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. Durakta kahvede otururken bazen caminin tuvaletini kullanıyoruz çeşmelerden resmen çamur akmış" dedi.

HABER MERKEZİ