Edirne'de ETUS'a yeniden zam geldi

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS), taksi ve servis ücretlerine zam yapıldı. ETUS'ta sivil kartlı biniş 12, öğrenci 8.50 lira olurken, taksimetre ücretlerinde de minimum yolculuk ücreti 40, taksimetre açılış tarifesi 20 lira oldu.

Edirne'de ETUS'a yeniden zam geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 6’sı gündem dışı 18 madde karara bağlandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ETUS ve taksilere zam kararı görüşüldü. Gelen zamla birlikte ETUS'ta sivil kartlı biniş 12, öğrenci 8.50 lira olurken, taksimetre ücretlerinde de minimum yolculuk ücreti 40, taksimetre açılış tarifesi 20 lira oldu. Buna göre Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nde (ETUS) tarifelere yüzde 30'a yakın zam yapıldı.

Sivil biniş 9 liradan 12 liraya, öğrenci 6 lira 45 kuruştan 8.50 liraya, kredi kartı ya da temassız kartı kullanımı 10 liradan 14 liraya, QR biletler ise 15 lira olarak karara bağlandı.

Taksi ve servis ücretlerine zam yapıldı

Toplantıda taksi ve servis ücretlerine de zam talebi görüşüldü. Buna göre önceden 15 lira olan taksimetre açılış tarifesi 20 lira, 30 lira olan minimum yolculuk ücreti ise 40 liraya çıktı. Öğrenci servis ücretlerinde de 0-3 yaş arası servis ücreti 750 lira, 3-6 yaş arası 900 lira, 6-10 yaş arası 1040 lira, 10 - 15 yaş arası 1060 lir, 15 kilometreyi aşan her kilometre için 28 lira, rehber olması gereken araçlarda tarife üzerine eklenecek ücret ise 240 lira olarak belirlendi.

“25 Kasım stadı yıkılarak yerine yeşil alan yapılacak”

Toplantıda 25 Kasım Stadının yıkım kararı da görüşüldü. 25 Kasım stadının yıkılacağını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,”Mevcut stad statik olarak kapasiteyi taşıyamıyor. 25 kasım stadı yıkılarak yerine yeşil alan yapılacak. Edirnespor'un da maçlarını Tuncaspor tesislerinde oynayabilmesi için bir takım ilaveler yapılması gerekiyor. Bununla ilgili bir miktar ödenek tahsis edildi. Bunu Gençlik ve Spor'un harcayabilmesi için onlara tahsis etmemiz gerekiyor. Edirnespor bu düzenlemeden sonra maçlarını Tuncaspor tesislerinde oynayacak ve 25 Kasım yıkılacak. Yeni stadyum için sayın bakan gelecek pazar günü Kırkpınar güreşlerine ve detaylı konuşacağız. 17 bin kişilik bir proje vardı yeni stadyum için ama 17 bin kişilik stadyum bizim için büyük, 8 veya 10 bin kişilik bize yetecektir" dedi.

Önümüzdeki günlerde tadilata alınacak Cumartesi pazarının, 3 ay süreyle Migros ve Margi Hotel arasındaki alanda kurulması da mecliste onay gördü.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra belediyelerde zorunlu hale gelen Afet Müdürlüğü de Edirne Belediyesi'nde kurulacak.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden iş insanı, Ağaköşkü restoran işletmecisi Halil Üner'in isminin bir cadde ya da sokağa verilmesi önerisi de mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Haber Merkezi