Edirne'de darbe gecesi dakika dakika yaşananlar

15 Temmuz 2016 Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Edirne Haber Gazetesi kentte o gece yaşananları tekrar hatırlatarak mercek altına aldı. Darbeci askerlerin tanklarla kışlardan çıkmasını önleyen ise kentin önde gelen iş insanlarından Nesim İba oldu. İba, iş makinalarını Tunca ve Meriç nehri köprülerine ve kışlaların önüne çekerek tankların çıkışını engelledi.

Edirne'de darbe gecesi dakika dakika yaşananlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Kara gecede” televizyondan darbe girişimi haberlerini gören Edirneli vatandaşlar sokağa çıktı. Türk Bayraklarıyla AK Parti Edirne İl Başkanlığı’na önünde toplanan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyon kanalındaki canlı açıklamaları izledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında zırhlı personel taşıyıcıların Edirne merkezine girmesi iki kez engellendi.

Tankların Sokağa Çıkışı Engellendi

İş insanı Nesim İba, iş makineleri yardımıyla zırhlı araçların tarihi köprülerden ve kışlalardan geçişini önleyerek Edirne’de darbecilere geçit vermedi.

Önlenen girişimler sabah saatlerinde tekrarladı. Tunca ve Meriç nehirleri üzerindeki tarihi köprüler polis ekipleri tarafından geçişlere kapatıldı.

Darbeciler 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı ve içerisinde tankların konuşlandığı Celalettin Alkoç Kışlası'ndan, 15 Temmuz gecesi ve sabaha karşı, zırhlı personel taşıyıcılarla şehir merkezine gitmek isterken Meriç Köprüsü'nde durmak zorunda kaldı.

İş makinelerinin geçişe imkân vermeyecek şekilde Meriç ve Süvari köprüsünün üzerine dizilmesi nedeniyle ilk denemede kışlaya dönen darbeciler, sabaha karşı zırhlı araçlarla yeniden bölgeye geldi. Yine engellemeyle karşılaşan darbeciler, tekrar kışlaya döndü.

Dönemin Edirne Valisi Günay Özdemir, valilik toplantı salonunda, kalkışmanın emniyet, jandarma ve Edirne halkının omurgalı duruşu sayesinde önlendiğini söyledi.

Karaağaç ve Süloğlu'ndaki birliklerde de darbecilerin teşebbüslerinin oldu fakat halk tarafından önlendiği tarihe not düşüldü.

Polis Özel Harekât görevlileri ise İl Emniyet Müdürlüğü çevresindeki yolları kontrol altına alarak darbeci askerlerin olası baskınına mani oldu.

İlerleyen saatlerde 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı polis ekiplerince gözaltına alındı.

Demokrasiye aşık Edirneliler 15 Temmuz gecesindeki hain darbe girişimine engel oldu.

HABER MERKEZİ