Edirne'de 'Bir Kahvenizi İçeriz' ev ziyaretleri projesi başlatıldı

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Edirne Valiliği himayelerinde 'Bir Kahvenizi İçeriz' ev ziyaretlerinin başlatıldığını açıkladı.  

Edirne'de 'Bir Kahvenizi İçeriz' ev ziyaretleri projesi başlatıldı

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ev ortamlarında gözlemlenerek başarılarını etkileyen dinamiklerin tespit edilmesi amacıyla 'Bir Kahvenizi İçeriz' isimli ev ziyaretleri projesi hayata geçti.

Hayata geçirilen projenin tanıtımı Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantı ile yapıldı.   İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, ziyaretlerin bir amacının öğrencilerin akademik gelişim konusunda aileleri bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, projedeki amaçlarının  okul ile aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve öğrencilerin başarılarını etkileyen dinamiklerin tespit edilmesi olduğunu ifade etti.

Proje çerçevesinde ilk ziyaretin Edirne Valisi Yunus Sezer'in de katılımıyla gerçekleştirileceğini belirten Arpacı,  il genelinde faaliyet gösteren resmi/özel tüm kademedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin ve ailelerinin evlerinde ziyaret edileceğini söyledi.

"Projenin bir amacı da okul aile birliğini güçlendirmek"

Projedeki hedeflerinin tüm öğrencileri kucaklamak olduğunu vurgulayan Arpacı, "Eğitimci olarak çocuklarımızı kazanmak istiyoruz. Çocuklarımızın fiziki, duygusal ve sosyal gelişimi, akademik gelişimi son derece önemli. Bunu okulda öğretmenler gözlemliyor ama ev ortamında görmek için bu bir vesile olacak. Çocuğun aile ortamı, ev ortamı nasıldır, buna bakacağız. Öğretmenimiz, okul müdürümüz de katılıyor. Tabii ki burada gönüllülük yasası var, aile istiyorsa gidiliyor. Bir amacı da okul aile birliğini güçlendirmek. Bu nedenle bu çok güzel bir çalışma. Edirne'ye hayırlı uğurlu olsun diyorum" ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilecek öğrenci-veli ev ziyaretlerinde; akademik gelişim konusunda aileleri bilgilendirmek, öğrencilerin sosyal-kültürel ve sportif becerilerini geliştirmek, eğitimde başarıyı artırmak için ebeveynlerin yardımını almak ve çocuğun eğitiminde doğru araçlara sahip olmalarını sağlamak gibi hedeflere ulaşmakta önemli rol oynuyor.  

 “Bir Kahvenizi İçeriz” ev ziyaretleri ile okul ve aile iş birliğinin güçlendirilmesi, öğrencilerin ev ortamlarında gözlemlenerek daha yakından tanınması, başarılarını etkileyen dinamiklerin tespit edilmesi, okul-aile arasında eğitsel birliktelik sağlanması, öğrencilerin okullarına olan aidiyet duygularının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Özlem Ceylan