Edirne'de bestekar Avni Anıl'ın eserleri müzikseverlerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu tarafından düzenlenen 'Ayışığı konseri'nde bestekar Avni Anıl'ın 12 eseri müzikseverlerle buluştu.

Edirne'de bestekar Avni Anıl'ın eserleri müzikseverlerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu tarafından “Ayışığı konseri” düzenlendi.

Topluluğun Türk Ocağı Caddesi’ndeki binasında gerçekleşen konser sanat yönetmeni Yıldıray Öztürk idaresinde yapıldı.

Bestekar Avni Anıl’a ait 12 eserin müzikseverlere sunulduğu konserde solist olarak Halil Erseven sahne aldı.

Erseven sahnede zaman zaman Anıl’ın yaşamı ve musiki hayatı hakkında seyircilere bilgi verdi.

Konserde Anıl'ın "Öyle dudak büküp hor gözle bakma", "Unutulmuş ne varsa", "Sevmiyorum seni artık", "Bir ateşim yanarım", “biraz kül biraz duman”, “aşk nedir nasıldır” gibi eserleri seslendirildi.

Avni Anıl Kimdir?

Anıl, 23 Nisan 1928 tarihinde İstanbul’un Üsküdar selimiye semtinde dünyaya geldi. Selimiye’deki On dokuzuncu İlkokulu bitirdi, Paşakapısı Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. Askerlik sonrası Polis Enstitüsü’ne girdi. 1955 yılında polislikten ayrıldı ve gazeteciliğe başladı. Üç yıl Akşam gazetesinin sanat sayfasını yönetti. 1955-1967 yılları arasında İstanbul Radyosu’nun haber servisinde çalıştı. 1967 yılında “Anıl Yayın Ajansı”nı kurdu, Dünya gazetesinin sanat sayfasını yönetti. “Musıkî ve Nota” dergisini çıkardı. “Musıkî Sözlüğü” adı altında dört ciltlik eserinde müzik tarihi için önemli hatıralar yayımladı.

Doğukan Vurgun