Edirne'de beklenen yağış etkili oldu

Edirne'de uzun süredir etkili olan kavurucu sıcak ve kuraklık yerini yağmura bıraktı.

Edirne'de beklenen yağış etkili oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de sabaha karşı başlayan yağmur, sabah saatlerinde etkisini sürdürdü. Gün boyu devam eden yağmur, belli aralıklarla şiddetini arttırdı.

Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken zaman zaman trafikte de yoğunluk yaşandı. Polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu noktalarda önlem alarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, işyerlerinin altına sığındı. Kente gezmeye ve alışverişe gelen turistler de zor anlar yaşadı. Aldıkları şemsiyeler ve yağmurluklarla alışverişe devam eden turistler, yağmura aldırış etmedi.

Yağmur yağması için dualar ettiklerini söyleyen Vatandaşlardan Sevim Karaağaç, kuraklık olduğunu ve ekinlerin kurumaya yüz tuttuğu zamanda geldiğini ve yüzleri güldürdüğünü belirtti.

Bulgaristan'dan Edirne'ye alışverişe gelen turistlerden Ahmet Ahmedova, yağmura rağmen Edirne'de alıveriş yapmanın güzel olduğunu belirtti.

Meteoroloji'nin verilerine göre hava sıcaklığının 11 derece ölçüldüğü kentte, sağanağın belli aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Özlem Ceylan