Edirne'de 'Akıl ve Zeka Oyunları' final müsabakaları gerçekleştirildi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyon işbirliğiyle düzenlenen 'Akıl ve Zekâ oyunları' Turnuvasının 3'üncüsü Edirne'de gerçekleştirildi.

Edirne'de 'Akıl ve Zeka Oyunları' final müsabakaları gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mimar Sinan Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya 239 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü yapılan “Akıl ve Zekâ Oyunları” Turnuvası’nda çocuklar hem yarıştı hem de eğlendi.

Edirne il ve ilçelerinde bulunan toplam 67 ilkokul ve ortaokullarda akıl ve zekâ atölyelerinde düzenlenen oyunlarda dereceye giren 239 öğrenci 10 farklı oyunda final müsabakasında mücadele etti.

Turnuvanın açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalara geçildi.İl Millî Eğitim Müdürü Önder Arpacı, öğrencilere başarı diledi.  

“Öğrencileri hayata hazırlamayı planlıyoruz”

Gelecekte güzel işlere imza atsınlar diye öğrencileri hayata hazırladıklarını söyleyen İl Millim Eğitim Müdürü Önder Arpacı, “Bu yıl Akıl ve Zekâ Oyunları’nın 3.sünü yapıyoruz. 67 okulumuzda Akıl ve Zekâ Oyunları atölyemiz var. Turnuvaya katılan öğrencilerimiz ilçelerdeki elemelerden geçerek ilk 3’e girmek suretiyle 239 öğrencimiz yarışmaya hak kazanmıştır. Bütün öğrencilerimiz tebrik ediyorum. Bu turnuvanın amacı analitik olarak düşünebilen, analiz ve sentez yeteneğini iyi kullanan, hayal, tasarlama ve gerçekleştirme gücünü yapabilen öğrencelerimizi hayata hazırlamayı planlıyoruz.” Dedi.

Miniklerin ileride emin adımlarla korkmadan yürümesini dile getiren Arpacı, şunları kaydetti:

“Bilim tarihimize damga vuran Müslüman Türk bilginlerin yapmış olduğu atılımları gördüğümüz zaman bu turnuvayı neden yaptığımızı daha iyi anlayacaksınız. Türkiye 100 yılında Kızılelma’yı, Kağan’ı, Akıncı’yı, Hürkuş’u ve TCG Anadolu’yu konuşuyorsak milli teknoloji hamlesini yapan büyük bir Türkiye hayalini kurup onu gerçekleştiriyorsak bugün burada atmış olduğumuz adımlarla daha da büyük olacaktır. Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma çabası en üst düzeyde inşallah sizlerin geleceğiyle daha iyi bir şekilde gerçekleşecek. Gençler Atasını ve ecdadını tanıdıkça daha büyük işlere imza atacak. Hayallerinizi büyük tutun ve geleceğe emin adımlarla ilerleyin.”

Açılış konuşmasından sonra oyunların ilk hamlesini Arpacı, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

Akıl ve Zekâ Oyunları’nın düzenlenmesinde görevli olan İl milli Eğitim Projeler Biliminden Bahar Aksuluyılmam, 9 ayrı ilçeden 118 ilkokul, 121 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 239 öğrenci katıldığını aktardı.

Equilibrio oyununda okulunu temsil eden İnönü İlkokulu öğrencisi Sahra Sefertaş, “10 yaşındayım 4. Sınıf öğrencisiyim. Bugün burada Equilibrio oyununda okulumu temsil ediyorum. Heyecan ve korku arasında bir duygu hissediyorum ama burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

“Akıl ve Zekâ Oyunları öğrencilerin dikkatini geliştiriyor”

Bu yıl iki öğrenciyle katıldığını söyleyen İnönü İlkokulu Öğretmeni Özlem Özen, buradan birincilikle çıkmak istediğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Akıl ve zeka oyunları çocuklar için güzel, ileri görüşlü, disiplinli, zeka ve daha çok dikkat geliştirici oyunlar. Okulumuzda öğrenciler bu oyunları oynayabilmek için sırayla Akıl ve Zekâ atölyelerine gidiyor. Çocuklarımızı gelecekte daha iyi düşünebilmeleri ve daha iyi anlayabilmeleri için gerekli olduğunu düşünüyoruz ve onlara eğitimde yardımcı oluyoruz.”

Küre oyununu oynamaktan zevk aldığını söyleyen Keşan Anafartalar İlkokulu öğrencisi Tunay Yavaş, oyunun turuncu ve mor renkli toplam 14 taş ve 49 hamleden oluştuğunu ve birinci olmak için mücadele edeceğini söyledi.

Burcu Temel – Dilek Şahin