Edirne'de 66 bin 281 hektarlık orman yangın riskine karşı 7/24 gözetleniyor

Orman Teşkilatı, havaların ısınmasıyla birlikte gözetleme faaliyetlerini artırdı. Kentte bulunan gözetleme kuleleri, ormanlık alanları 7 gün 24 saat izliyor.

Edirne'de 66 bin 281 hektarlık orman yangın riskine karşı 7/24 gözetleniyor

Saros Körfezi'ne yakın ilçelerde 66 bin 281 hektarlık yangına hassas ormanlık alan bulunuyor. Havanın nem oranı, rüzgar yönü ve dumanın çıkış şekli, orman yangınlarının seyrine dair ipuçları sağlıyor. Orman muhafızları, yangının karakterini analiz ettikten sonra hızlı bir şekilde müdahale yöneliyor.

Gözetleme kulelerindeki personel, yangının çıkış noktasını tespit etmekte ve yer ekiplerine anında bilgi veriyor. Edirne Orman İşletme çalışanları, belirsiz bir duman ihbarını dahi ciddiye alarak harekete geçiyor.

Bölgedeki 6 yangın gözetleme kulesi, 7/24 kontrol altında bulunuyor. Kentin çevresindeki ormanların yüzde 47'si çam ağaçlarından oluşuyor ve bu tür ağaçlar kolayca yanabilen yapılarıyla rüzgârın etkisiyle daha büyük bir tehlikeye yaratabiliyor.

                7/24 aktif bir şekilde olumsuzluklara karşı tetikte olduklarını belirten Orman Yangın İşçisi Uğur Büyükyılmaz, “Ateş veya duman gördüğümüzde hemen araçları çıkarıp yönlendiririz arkadaşlardan gelen bilgiye göre de takviye araç göndeririz. Beyaz duman ya da koyu renkli duman yatık mı çıkıyor ya da dik mi çıkıyor ona göre araçlarımızı sevk ediyoruz olay yerine, gerekirse helikopter de çıkarıyoruz.” Dedi.

Doğukan Vurgun