Edirne'de 60 ekip ve 105 personelin katılımıyla uygulama yapıldı

Edirne merkez ve ilçelerde Çocuk Şube Müdürlüğü Koordinesinde Motosikletli Yunus Timleri, Asayiş, Narkotik, Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM)  Şubesine bağlı 60 ekip ve 105 personelin katılımıyla eş zamanlı olarak drone destekli uygulama yapıldı.

Edirne'de 60 ekip ve 105 personelin katılımıyla uygulama yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okullarda asayiş, huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik uygulamalarını aralıksız olarak sürdürüyor.  Edirne merkez ve ilçelerde drone destekli yapılan denetimlerde okulların çevresinde şüpheli görülen şahıslar ve araçlar da tespit edilerek incelendi.

Edirne Fevzi Paşa İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu'nda gerçekleştirilen denetimlerde yunus timleri, öğrencilere balon hediye ederek onlarla sohbet etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde görev alan ekipler, hem çocukların güvenli çıkışlarını sağladı, hem de oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldı.  Okul çevresinde uygulama ve denetim yapan ekipler, civardaki motosikletlerin ve sürücülerin evraklarını da kontrol etti.

Şüpheli görülen şahıslar, Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolünden geçirildi. Okul çevresinde alkol ve sigara satışı yapan işletmeleri de denetleyen ekipler, işletme sahiplerini 18 yaşından küçük şahıslara satış yapmamaları konusunda uyardı.

Denetim ve uygulamalardan memnun olduklarını söyleyen işletme sahipleri, yapılan denetimler sayesinde hem kaçakçılığın önüne geçildiğini hem de velilerin çocuklarını güvenle okula gönderdiğini belirterek polis ekiplerine teşekkür etti.

Denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

İpek Esma Çeşme