Edirne'de 56 bin 645 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Edirne il genelinde 292 okulda öğrenim gören 56 bin 645 öğrenci karne heyecanı yaşayarak yarıyıl tatiline girdi.Karne törenine katılan ve öğrencilerle sohbet eden Edirne Valisi Yunus Sezer, 'Ülkemizi milletimizi çok güzel yerlere getireceksiniz. Uzaya ilk astronot gönderdik. Çok gurur duydum. Her yıl ayrı ayrı gurur duyacağımız ülkemiz adına özlemini duyduğumuz projelerin gerçekleştiğini görüyoruz. Sizler bunun kat ve kat daha fazlasını yapacaksınız. Çok güzel bir birikimle geliyorsunuz' dedi.

Edirne'de 56 bin 645 öğrenci karne heyecanı yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Vali Fahri Yücel İlkokulu ve Selimiye İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine katılan Vali Yunus Sezer, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Vali Sezer, Vali Fahri Yücel İlkokulu öğrencileri tarafından karşılanarak çiçek takdim edildi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Sezer de onlara hediye verdi. 

Ardından sınıfları gezen Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı birinci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim etti.

Öğrencilerin mutluluğunu paylaştıklarını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, kaymakamlığı döneminde görevde olan rahmetli Vali Fahri Yücel'in isminin yaşatıldığı okulda öğrencilerle birlikte karne sevincini paylaştıklarını belirtti.

Edirne'de 292 tane okul olduğunu vebu okullarda eğitim alan 56 bin 645 öğrencibulunduğunu belirten Vali Sezer, "Bu öğrencilerimiz bugün karnelerini aldılar. Önlerinde 2 hafta var. 2 hafta boyunca hem dinlenecekler hem de bol bol kitap okuyarak aktivitelerde bulunacaklar. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. 5 bin öğretmenimiz var. Tüm öğretmenlerimiz de bu dönemde hem rutin eğitim öğretim görevlerini yerine getirdiler hem de ilimizde özel uyguladığımız projeleri de büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışarak yerine getirdiler" dedi.

"15 bin aileyi evlerinde ziyaret ettik"

Bu yıl bir kahvenizi içeriz projesi ile 15 bin aileyi ziyaret ettiklerini belirten Vali Sezer, "Evlerine misafir olduk ve oradaki çocuklarımızın ev ortamlarını gördük. Geleceğe hazırlanmaları açısından, hem akademik başarı, hem sosyal ve sportif kültürel alanlarında neler yapılabilir bunları gördük ve ailelerimizle bir araya geldik. Bu sene sonuna kadar tüm aileleri ziyaret edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Özellikle dezavantajlı öğrenciler başta olmak üzere tüm öğrencilerin bir spor ya da sosyal aktivite ile uğraşmasını istediklerini söyleyen Vali Sezer, "Bunun için de ilimize özgü bir proje başlattık. İl genelinde 3 bine yakın dezavantajlı öğrencimizi sporla buluşturduk. Okul sonrasında müzikle buluşturduk. Okullarımızda müzik sınıfları oluşturduk. Burada yoğun bir performansla çalışmaları devam ettiriyorlar. Bu vesileyle milli eğitim müdürümüzü, idarecilerimizi, okul yöneticilerini, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımıza başarılar diliyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Vali Sezer buradaki açıklamasının ardından Selimiye İmam Hatip Ortaokulu'na geçerek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler tarafından kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Sezer, öğrencileri tebrik etti.

Sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Vali Sezer, "Sizler, Ülkemizi milletimizi çok güzel yerlere getireceksiniz. Uzaya ilk astronot gönderdik. Çok gurur duydum. Her yıl ayrı ayrı gurur duyacağımız ülkemiz adına özlemini duyduğumuz projelerin gerçekleştiğini görüyoruz. Sizler bunun kat ve kat daha fazlasını yapacaksınız. Çok güzel bir birikimle geliyorsunuz" dedi.Doğukan Vurgun