Edirne'de 19 Mayıs coşkusu yaşandı

Edirne'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Edirne'de 19 Mayıs coşkusu yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen tören 25 Kasım Stadyumu’nda oluşturulan kortejin Atatürk Anıtı’na yürüyüşüyle başladı.

Atatürk Anıtı’na yapılan tören Gençlik ve Spor İl Müdürü Selin Ak’ın atına çelenk sunmasıyla devam etti. Ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı okundu.

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutladı.

19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve direniş ruhunun başlangıç tarihi olduğunu belirten Ak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan istiklal ateşi, 9 Eylül 1922'de düşmanın denize dökülmesiyle son bulmuştur. Milletimizin, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı göstermiş olduğu bu azim ve kararlılık son ve ebedi devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla taçlandırılmıştır.” Dedi.

Gençlere seslenen Ak, Türk milletinin ecdattan emanet kaldığını, vatan ve bayrak sevgisine sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Gençlerin kutsal değerleri yaşatarak gelecek nesillere aktarması gerektiğini anlatan Ak, “Milli değerlere bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız ve benimsemeniz, geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Evrensel değer olarak kabul gören demokrasiyi, insan haklarını, farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı, demokratik değerlere bağlılığı ve hukukun üstünlüğünü özümsemelisiniz.” Şeklinde konuştu.

Gençlerin Türkiye’nin tarihten aldığı güç ve bağımsızlık ruhu ile geleceğe emin adımlarla yürüyeceğini ifade eden Ak, milli şuur ve yüksek karakterin ülkenin teminatı olacağını aktardı.

Ülkenin gençler sayesinde geleceğe yürüyeceği söyleyen Ak, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Malazgirt'ten Milli Mücadeleye kadar bu toprakların vatanımız olması için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyor, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören sona erdi. Törene AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, kurum müdürleri, askeri personel, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Doğukan Vurgun – Dilek Şahin