Edirne'de 17 Ekim Astsubaylar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

            Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi tarafından TEMAD'ın 39'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

Edirne'de 17 Ekim Astsubaylar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.


            17 Ekim Astsubaylar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Atatürk Anıtında düzenlenen törende çelenklerin anıta sunulmasının ardından
Belediye Bandosu eşliğinde Saygı duruşunun bulunularak İstiklal Marşı okundu.

TEMAD’ın 39’uncu kuruluş yıldönümü kutlamalarında konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi Başkanı Aydın Bildiş, törende yaptığı konuşmada, TEMAD’ın özel kanun hükümlerine göre kurulmuş kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
            Bildiş, “Kuruluş günümüz olan 17 Ekim tarihinde Ankara' da Atamızın huzurunda yapılacak olan kutlamalara katılacak olmamızdan dolayı, Edirne' deki kutlamalarımızı bugüne aldık. Bugün sizlerdeki bu coşkuyu gördükten sonra Ankara'ya bir an önce ulaşıp, Atamızın huzurunda serhat şehrimiz Edirne'yi temsil ediyor olmanın onurunu yasamak için sabırsızlanıyorum. Çünkü TEMAD Edirne sürekli adından övgüyle bahsettirmeyi basarmış bir ailedir. Bütün bu övgüleri hak ettiğine inandığım bu büyük ailenin bir mensubu ve temsilcisi olmak en büyük mutluluk kaynağımızdır. Bugün Türkiye genelinde 100 şubeye ulaşmış ve büyümeye devam eden TEMAD, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya ve kamu yararına çalışan bir sivil toplum kurulusu olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir. Bünyemizde bulunan her uzmanlık dalında yetişmiş emekli insan kaynağımızı toplumum ihtiyaç duyduğu her alanda kullanmaya istekli ve hazırız.” Dedi.

            Meslek hayatları boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin her görevde hizmet eden Astsubayların çalıştıklarını belirten Bildiş, “Meslek hayatiniz boyunca "Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır." prensibi ile mesai mefhumu gözetmeksizin, görev neredeyse siz orada oldunuz. Her türlü coğrafyada ve iklimde yastığınızı tas, yağan kar yorganınız yaptınız. Yalnızca meslek hayatiniz boyunca değil, ölünceye kadar vatana, millete ve Cumhuriyete sadakatle hizmete edeceğinize yemin ettiniz ve bu ülkü ile yaşadınız. Ne mutlu sizlere ki şanlı bir ordunun şerefli bir mensubu olarak emekli oldunuz. Zor ama onurlu bir gençlik yasamış olan sizlerin emeklik dönemindeki sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletecek olan hakir özlük haklar talepleriniz ile ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanması en büyük beklentimizdir. Tarihte Türk adı var olduğu günden bu güne kutsal değerlerimiz uğruna canini feda etmiş bütün şehitlerimize ve Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız gazilerimize ve üyelerimize Yüce Allah'tan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum Ne mutlu astsubaylık gibi onurlu bir mesleği seçenlere, Ne mutlu ettiği yemine sadik kalanlara, Ne mutlu TÜRKÜM diyene.” Şeklinde konuştu.
            Konuşmanın ardından Bildiş, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’ne götürülmek üzere bisikletçilere Türk bayrağı teslim etti.

Saraçlar Caddesi’nde Edirne Belediye Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşünün ardından bisikletçiler, Balıkpazarı Caddesi’nden şehitliğe uğurlandı.

Törene TEMAD üyeleri ve emekli subaylar katıldı.


Burcu Temel