EDİRNE BAROSU'NDAN BAKIRTAŞ'IN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ

Edirne Barosuna kayıtlı avukatlar, meslektaşları Servet Bakırtaş'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.

EDİRNE BAROSU'NDAN BAKIRTAŞ'IN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Barosu önünde bir araya gelen avukatlar, adliyeye kadar yürüyerek orada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.Bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesine tepki gösteren Edirne Barosu avukatları, düzenlenen basın açıklamasında yaşanan olayı kınadı.

Türkiye Barolar Birliği tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın toplantısı kapsamında baro önünde toplanan avukatlar Edirne Adalet Sarayı’na yürüdü.

                Gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı okuyan Edirne Baro Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya, tehditlerin toplumsal bir sorun olduğuna değindi.

Türk Milleti’nin adalet arayışının aracısı olmaya devam edeceklerini söyleyenSivrikaya,“Bu ve benzeri gerekçelerle gerçekleşen avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan ötede, bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da anlatmaktadır. Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin “ölümü göze alarak” sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da, o toplumun bir kesimi için utançtır. Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkûmiyetleri acımızı hafifletmiyor artık… Her bir avukat ölümünün bir “toplumsal ders” olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Kamusal hizmet veren bir mesleğin mensupları olarak Av. Servet Bakırtaş’ı düşünce dünyalarında şehit olarak yaşatacaklarını ifade eden Sivrikaya,“Avukat Servet Bakırtaş ile birlikte verdiğimiz can, taşan sabrımızın durdurduğu son yürek olmayacak. Duruncaya kadar hukuk adına, durduruluncaya kadar adalet adına atan Servet Bakırtaş’ın yüreği şimdi bizde atacak. Türk milletinin adalet arayışının aracısı olmaya devam edeceğiz. Bizim yerimiz barolar, bizim yerimiz adliyeler, hiçbir silah, hiçbir mermi, hiçbir güç bizim mesleğimizi yapmamıza engel olamayacaktır”dedi.

İpek Esma Çeşme