E-Ticarete uyum sağlayan esnafın müşteri kapasitesi yeniden artabilir

Gelişen ve değişen teknolojik imkânlar vatandaşları E-ticaret ve internet alışverişlerine yöneltiyor. Teknolojiye direnen ve müşteri kapasitesi azalan küçük esnaf da bu akıma ayak uydurmaya başladı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, E-Ticarete uyum sağlayan küçük esnafın müşteri kapasitesinin yeniden artabileceğine değindi.

E-Ticarete uyum sağlayan esnafın müşteri kapasitesi yeniden artabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

E-ticarete geçen küçük esnafın gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmak adına olumlu adımlar attığını söyleyen Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, internet üzerinden satış yapan mahalle esnafının müşteri kapasitesinin yeniden genişleyebileceğini aktardı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaygınlaşan internet alışverişleri gün geçtikçe artıyor. Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Küçük esnafın E-ticaret yapan firmalarla iş birliği yapması gerektiğine dikkat çekti.

 “İnternet üzerinden satış yapan firmalar müşterilere daha kolay erişebiliyor”

İnternet üzerinden satış yapan firmaların müşterilere daha kolay erişebildiğini söyleyen Yaşagör, “Bizim esnafımız da bu imkânı kullanarak tüketiciyle satışlarını gerçekleştiriyor. Yani işten eve gelen vatandaş internet üzerinden de bakkaldan da bu ürünü alabiliyor. Teslimatını bakkal esnafımız yapıyor. Bu konuda da esnaflarımızı bu gibi firmalarla iş birliği yapmasını tavsiye ediyor. Daha fazla müşteriye ulaşma noktasında, hizmet anlamında ve müşterinin iş yerine gelmesini sağlaması anlamında bu tür hizmetler verildiği zaman müşteri memnuniyetini arttırmış oluyor. Dolayısıyla işlerinde de bir artış beklentisi olacaktır ki bunu da sağlayanları görüyoruz. Bu konuda çalışan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bizim de tavsiyemiz esnafımızın bu gibi firmalarla iş birliği yapıp kendi noktasında hizmeti arttırmasıdır” ifadelerine yer verdi.

 “Müşteri memnuniyetinin artması önemli”

Müşteri memnuniyetinin artmasının önemli olduğunu söyleyen Yaşagör, “Bu şekilde zincir marketlerle, büyük marketlerle daha kıyasıya bir rekabete girebilir mahalle esnafı. Öncelikle ticarette bir şey vardır, algı yaratmak. Müşterinin içeriye girmesini sağlamak. Yani müşteriye o hizmeti verdiğiniz zaman ihtiyacı olmayan ürünleri de satıl alabilir” dedi.

Esnafların barkotlu sisteme geçmesinin çok yararlı olacağını aktaran Yaşagör, bu sistemin bir an önce yaygınlaşması gerektiğine değindi.

Barkotlu sistemin birçok fayda sağladığını belirten Yaşagör, stok durumu, ürün çeşitliliği, satın alımlar gibi birçok noktada esnafa yardımcı olabileceğini ifade etti. Ürün alımlarını barkotlu sistemin verilerine göre dizayn etmenin küçük esnafa katkı sağlayacağını belirten Yaşagör, böylece sermayenin daha verimli kullanılabileceğini dile getirdi.

“Küçük esnaf da barkotlu sisteme geçmeli”

Esnafa barkotlu sisteme geçme tavsiyesinde bulunan Yaşagör, “Ürün alımlarını ona göre yönlendirebilir. Yani elinde var olan sermayesini daha verimli kullanabilir. Dolayısıyla kayıt altında olan ürünlerin satışlarını kontrol etmiş olur, stoklarını ona göre ayarlar. Bizim tavsiyemiz esnafımızın bir an önce barkotlu sisteme geçmesi yönünde. Daha bilinçli, daha faydalı karlılığını da görebileceği bir sistem işleyişi kolaylaştıracaktır” Şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan