Durmaz, 'Mahalledeki sorunlara çözüm üretmek için yola çıktık'

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerine kısa bir süre kaldı. Talatpaşa Mahallesi'nden Muhtar adayı olan Şenol Durmaz, sorunlara çözüm üreterek mahalleyi güzelleştireceğini söyledi.

Durmaz, 'Mahalledeki sorunlara çözüm üretmek için yola çıktık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi muhtar olmak isteyen adaylar, sahaya çıkmaya devam ediyor. Çeşitli proje ve çalışmalarla hazırlık yapan muhtar adayları, kendi mahalleleri için yenilik sözü veriyor.

"Yepyeni projelerle geliyoruz"

Talatpaşa Mahallesi Muhtar adayı 46 yaşındaki Şenol Durmaz, Mahalledeki sorunlara hakim olduğunu ve çözüm üretmek için aday olduğunu söyledi. Projelerine ilişkin açıklamada bulunan Muhtar adayı Durmaz, "Mahalle sorunlarına, ortak yaşam alanlarına gerekli düzenlemeler için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde sonuç getirici,  etkin bir çaba içinde olacağım. Kamu hizmetlerinden etkin, verimli ve güvenli bir şekilde yararlanmak, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilebilmesi için vatandaşlarla iletişim içinde olacağım. Mahalle sakinlerinin aktif şekilde haber almak için sosyal medya araçlarını kullanacağız” ifadelerine yer verdi.

"Katılımcı bütçeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz"

Durmaz, ilk kez katılımcı bütçeden söz eden ve bu çağdaş yerel yönetim modelini hayata geçirmek isteyen muhtar adayı olarak açıklama yaptı.

Katılımcı bütçelemenin, yerel yönetimlerin harcama önceliklerinin halkın katılımı ve tercihleri doğrultusunda belirlendiği ve bütçelendirildiği bir süreci tarif ettiğini aktaran Durmaz, "Katılımcı bütçe kapsamında belediye hizmetlerinden yararlanmak üzere her yıl bütçe dönemi öncesi mahallelerin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda ihtiyaçlar sıralaması belirlenerek belediyeden alınacak hizmetler için kaynak ayrılması yazılı olarak istenecek ve basına duyurulacaktır. Ödediğimiz vergilerin, kentimizin sınırlı kaynaklarının doğru verimli ve yerinde kullanılmasında katılımcı bütçe çağdaş bir yerel yönetim modelidir” ifadelerine yer verdi.

Katılımcı bütçe modeliyle kente işlerlik kazanmasına ön ayak olacaklarını aktaran Durmaz, adaylık sürecinde mahalle sakinleri ile yaptıkları toplantıda talep ve önerileri tespit ettiklerini ifade etti.

Hayata geçirmeyi düşündükleri çalışmaları anlatan Durmaz, "BostanPazarı meydanında emekçi kadınlar için Pazar yeri, mahallenin işlevsel yerlerinde ATM’ler kurulması, ETUS’un mahalle içinden geçmesinin sağlanması, Uzun Kaldırım be İstanbul caddeleri trafik sorununa çözüm, çocuk parklarının yenilenmesi ve yenilerinin kurulması, altyapı- üstyapı sorunlarının nihai çözüme kavuşturulması, mahallemizden kalkan köy ve ilçe minibüsleri için düzenlemeler ve halk ekmek büfesinin mahallemizde de kurulması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ŞENOL DURMAZ KİMDİR

1978 doğumlu evli 1 çocuk babası.  46 yıldır Talatpaşa Mahallesinde ikamet ediyor. Trakya Üniversitesi mezunu. 17 yıldır Eski İstanbul caddesinde Edirne Çiçek organizasyon firmasının sahibi ve Edirne Çiçekçiler Derneğinin Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi.

Burcu Temel