40 bin liralık altını sahibine teslim etti

Edirne'de Çilingirler Caddesi'nde helvacıda tezgahtarlık yapan Serkan Yassıtepe, dükkanda bulduğu 40 bin liralık ziynet eşyasını sahibine ulaştırdı.

40 bin liralık altını sahibine teslim etti

Helvacı dükkanında tezgahtarlık yapan Serkan Yassıtepe müşterinin unuttuğun 40 bin lira değerindeki ziynet eşyasını sahibine teslim etti.

“İnsanlık görevimi yaptım”

Yaşanan olayı anlatan Yassıtepe, müşterinin ziynet eşyasını unuttuğunu fark etmediğini kendisine anlatınca farkına vardığını söyleyerek şöyle devam etti:

“Müşteri geldi benden üç kilo helva istedi. Ben onları hazırladım. Paketi akumladıktan sonra helvaları teslim ettim. Elinde ufak bir paket varmış. Yani ben sonradan kameraya bakınca gördüm. Onun arkasına da üç tane bir kadın gelince dedim ki kadınlar herhalde unuttu. Ben kadınların arkasından koştum. Dedim ki e hanımefendi bir paket unuttunuz mu. Yok benim değil dedi. Sonra ben tekrar dükkâna geldim. Haddim olmayarak paketi açtım. Üzerinde bir altın markası vardı. Bu kuyumcuya ulaştım. Yaşanan olayı anlattım. Kuyumcuya ne yapabiliriz nasıl ulaştırabilir diye sordum. Kuyumcuya altınları götürmeye gittiğimde oradaki arkadaşlar altınların sahibini buldu. Kendisine telefonla ulaşıldı. Biz de konuşmaya başladık. Altın sahibine unuttuğu eşyayı nasıl unuttuğunu anlattım. O da şaşırdı. Altınlarının yanında olduğunu düşünüyormuş fark etmemiş unuttuğunu. Ben dedim kuyumcuya teslim ettim onları. Bunu dedim size gönderilecek. Bizim her zaman yapacağımız şey bu.” Dedi

Unutulan eşyayı alabileceğini fakat o zaman vicdanının rahat olmayacağını vurgulayan Yassıtepe, bunun bir insanlık görevi olduğuna dikkat çekti.

Müşteriye ziynet eşyasını direk teslim etmek istediğini belirten Yassıtepe, insanlık görevini yerine getirdiğini iletti.