DSİ Edirne'ye 44 milyar lirayı aşkın yatırım yaptı

DSİ Genel Müdürlüğünce Edirne'ye son 21 yılda yapılan yatırımlar hakkında bilgi verildi. Kentte DSİ tarafından 44 milyar 127 milyon 153 bin 567 TL değerinde 226 tesisin inşasının gerçekleştirildiği açıklandı.

DSİ Edirne'ye 44 milyar lirayı aşkın yatırım yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DSİ Genel Müdürlüğünce Edirne’ye son 21 yılda yapılan yatırımlar hakkında bilgi verildi. Kentte DSİ tarafından 44 milyar 127 milyon 153 bin 567 TL değerinde 226 tesisin inşasının gerçekleştirildiği açıklandı.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, Edirne’ye son 21 yılda 44 milyar 127 milyon 153 bin 567 TL değerinde yatırım yapıldı.

Toplamda 226 tesisin yapıldığının belirtildiği açıklamada, “DSİ suyun özellikle tarım ve sanayide yarattığı güçlü etkisi sayesinde geniş iş sahalarının doğmasına imkân sağlarken yapmış olduğu taşkın koruma tesisleri ile de olası taşkınlardan kaynaklanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek için de mücadele ediyor.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’nın da görüşlerine yer verildi.

Müdürlük olarak Edirne’ye 8 baraj ve 32 gölet kazandırdıklarını aktaran Balta, kenti 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştırdıklarını vurguladı.

Kentin tarımsal potansiyel olarak ülkenin en önemli bölgesi olduğunun altını çizen Balta, şöyle devam etti:

“Edirne’nin su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 1 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 6,64 milyon metreküp su depolanmasını hedefliyoruz. 116 adet taşkın koruma tesisi ile Edirne şehir merkezi, 95 adet yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz.”

Balta, kentte toplamda 259 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığına dikkat çekti.

Müdürlükçe çalışmalara devam edeceğini belirten Balta, Edirneli üreticilerden olumlu geri dönüş aldıklarını ifade etti.

Doğukan Vurgun