Dördüncü Ayçiçeği ve Korkuluk Festivali için geri sayım başladı

Kırklareli'nde tarımsal üretimi, kurgusal fotoğrafçılık atölyelerine dönüştürüp köye yüzlerce turist ve fotoğraf sanatçısı çekmeyi başaran Kuştepe köyü halkı, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ayçiçeği ve korkuluk festivaline hazırlanıyor.

Dördüncü Ayçiçeği ve Korkuluk Festivali için geri sayım başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesine bağlı 370 kişinin yaşadığı Kuştepe Köyü adını festival ve etkinliklerle dünyaya duyuruyor. Çeşitli etkinlik ve festivallerle köyüne katkı sağlayan Pavli Kurgusal Fotoğraf Atölyesi Kurucusu Gülşen Gürses, gece gündüz demeden el emeği göz nuru korkulukları ayçiçeği festivaline hazırlıyor.

Pavli Kurgusal Fotoğraf Atölyesi Kurucusu Gülşen Gürses, 5 yıl önce kurduğu atölye çalışmalarına her gün bir yenisini ekliyor ve işini severek sürdürüyor.  Hazırladığı projeler çerçevesinde civar illerin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden de pek çok fotoğrafçı ve turist bu etkinliklere katılmak için Kuştepe Köyü'nün yolunu tutuyor.

Lavanta, kanola, bağ bozumu gibi çeşitli etkinlikler düzenleyen Pavli Atölye, şimdilerde ise dördüncü ayçiçeği ve korkuluk festivaline hazırlanıyor. Birbirinden renkli görüntülerin oluşan festivalde, fotoğraf sanatçıları en güzel kareyi çekebilmek için adeta birbiriyle yarışıyor.

Hazırladığı tüm konseptlerde doğadan ilham alarak aşkla çalışan Pavli Kurgusal Fotoğraf Atölyesi Kurucusu Gülşen Gürses, ayçiçeklerin her zaman neşe saçan bitkiler olduğunu ve bu nedenle de korkulukları da gülen yüz şeklinde tasarladıklarını ifade etti.

Dördüncüsü düzenlenecek Ayçiçeği ve Korkuluk Festivali çerçevesinde 3 Ağustos Çarşamba Sakiler ve Rumeli Ekrem, 4 Ağustos Perşembe Latif Doğan ve Retrobüs sahne alacak.

Özlem Ceylan