Doğa ile iç içe

EBİS (Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği) üyeleri Hamzabeyli-Çallıdere bölgesinde 48 Doğaseverin katılımı ile 15 km'lik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Doğa ile iç içe
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EBİS Başkanı Cemal Seçkin, yürüyüş sabah güneşin etkisini henüz hissettirmediği -4 derecede Hamzabeyli köyünde verilen çay molasından sonra başladığını ve bir hafta önce yağan karın çoğunlukla erimiş olduğu bir arazide yer yer karlı alan sürprizleri ile de karşılaşıldığını ifade etti.

“Herkes Kendinden BirŞeyler Bulabilir”

Seçkin, kulüp olarak en önemli misyonlarının doğa faaliyetlerini geniş kitlelere duyurmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Kulüp olarak en önemli misyonumuz; spor ve doğa faaliyetlerine katılım konusunda örnek teşkil etmek ve bu hususta değişik etkinlikler düzenleyerek katılımın daha geniş kitlelere yayılması ve bir farkındalık oluşmasını sağlamaktır. Bu hafta sonu etkinliğimizde ise 13 yaşında gençlerde vardı 65 yaşında gönlü gençlerde vardı ama hepsi aynı mutluluğu yaşadı. Kulüp olarak organizasyonun güvenli ve sorunsuz geçmesi için genel çerçeveyi çiziyoruz gerekli hazırlıkları yapıyoruz ama doğa yürüyüşün sonunda herkes kendi hikâyesini yazmış olarak günü tamamlıyor. Bazıları çam ağaçları ve meşe ağaçlarının yer kapma mücadelesini merak ediyor, bir başkası ise anı fotoğraflamak için uygun açılar yakalamaya çalışıyor, bazen de sadece sessizce yürümek geliyor insanın içinden, çocuklar ise tam bir neşe kaynağı. Bizler değişik faaliyetler ile her hafta doğada olmaya çalışıyoruz. Hafta içi ve hafta sonu bisiklet etkinliklerimiz ile doğa yürüyüşlerimize herkes davetlidir.”

Ebubekir Sıddık Semiz