DOÇEK  YÜRÜYÜŞ SEZONUNU AÇTI

Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) sezonun ilk doğa yürüyüşünü "Şabanmera-Yayla"  köyleri arasında gerçekleştirdi. 

DOÇEK  YÜRÜYÜŞ SEZONUNU  AÇTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) sezonun ilk doğa yürüyüşünü "Şabanmera-Yayla"  köyleri arasında gerçekleştirdi. 

"Sabri Kaçmaz Parkuru" adı verilen  bu parkurun ismi de üç yıl önce elim bir doğa kazasında kaybettiğimiz rahmetli  'Sabri Kaçmaz'ın anısına ithafen verilmişti. 

82 kişiden oluşan DOÇEK Ekibi, sabah saatlerinde  Hükümet Meydanında buluştu. Etkinlikte yeni katılımcıların ve çocukların çokluğu dikkat çekiciydi.

Yürüyüşçüler, duyuruların yapıldığı sosyal medyada, belirtildiği üzere saat 9:00'da Cumhuriyet Meydanında hazır bekleyen araçlarla yürüyüş noktasına doğru yola çıktılar. 

Keyifli kısa bir yolculuğun bitiminde Doğa Yürüyüşü yapılacak başlangıç noktasında araçlardan inen ekip, Başkanın yeni yürüyüş sezonu ile ilgili kısa hatırlatmalarının sonrasında yürüyüşe başladılar.

Yazdan kalma güzel bir havada,  doğadaki sakinlik ve huzur içinde Şabanmera yakınlarındaki Derbent Boğazından başlayan doğa yürüyüşü Yayla köyü altından devam etti ve Yayla Sahilinde deniz kenarında yapılan yürüyüş keyifle  son buldu. 

Arada verilen küçük molalarda kahve içildi. Soluk molaları ile yürüyüşçüler ara ara dinlendi. Küçük büyük, değişik yaş gruplarından oluşan yürüyüşçüler öğle yemeği molasını Yayla Deresi'nin kavakları altında verdikten sonra  18 Km'lik bir güzergahı neşe içinde tamamladılar.

Sonbaharın ve yağmurların gelmesiyle serinleyen hava  yerini adeta bugün  yaza bıraktı.Ekibe ayrıca moral veren bu güzel havada yürüdüler, güldüler oynadılar sanki yazla ve denizle vedalaştılar.

Günün sonunda Yayla Limanında, yürüyüşlerimize de katılan Halil ATİK'in Güverte Lokantasında denize karşı balık ve salata yiyerek hem bedenen, hem ruhen dinlenmiş olan ekip teşekkürlerini bildirerek limandan ayrıldılar. 

DOÇEK BODRUM BİSİKLET FESTİVALİNE KATILDI.

Bodrum Bisiklet Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 3 gün boyunca Bodrum yakınlarında "Bodrum Bisiklet Festivali" etkinliğine katılan Erdal Tavşantepe Keşan'a geri döndü. Tavşantepe, "Bisiklet festivalinin oldukça keyifli  geçtiğini festivalde DOÇEK'i temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını" belirtti.

DOÇEK Yönetim Kurulu üyesi Gürel SERİN yaptığı açıklamada "Bu hafta ile doğa yürüyüşlerin başladığını,  yürüyüşlerin her pazar düzenli devam ettiğini  ayrıca  Salı ve Perşembe günleri bisiklet antreman turlarının ve Çarşamba akşamları ise Keşan Lisesi Kapalı Spor Salonunda voleybol sever DOÇEK 'lilerin maçlarının  süreceğini  bildirerek doğayı ve sporu seven bu etkinliklere  herkesin katılabileceğini  söyledi.

Haber Merkezi