Dikkat! Uygulama Başlıyor, Bin 152 Lira Cezası Var

Aralık ayı itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması 2022 araç sahiplerinin gündemindeki yerini aldı. Kış aylarında sürücülerin güvenliğinin sağlanması ve trafik kazası oranlarının en aza indirgenmesi için uygulanan çalışma her yıl belli tarih aralıklarında gerçekleştiriliyor

Dikkat! Uygulama Başlıyor, Bin 152 Lira Cezası Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık tarihi itibariyle başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aralık ayının başlamasıyla birlikte kış lastiği uygulaması da hayata geçti.  Uygulamaya uymayan araç sahiplerine ise trafik cezası kesiliyor.

Kış lastiklerinin, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlaması gibi özellikleri bulunuyor. Kış lastiği zorlu kış şartlarında ve buzlanma-don olaylarının görüldüğü olumsuz hava koşullarında kazaların önüne geçmede büyük önem taşıyor.

Uygulama kapsamında kış lastiği taktırmayan araçlara bin 152 TL'lik trafik cezası kesilecek.

Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar için geçerli olan ve 1 Aralık itibariyle uygulanmaya başlayan kış lastiği zorunluluğu, 1 Nisan 2023 tarihinde sona erecek.

Özlem Ceylan