Dikkat! Sıcaklık artıyor kavrulacağız

Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Edirne'de özellikle hafta sonu termometrelerin 35 dereceyi göstermesiyle birlikte cadde ve sokaklar neredeyse boş kaldı.

Dikkat! Sıcaklık artıyor kavrulacağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi sıcak havadan nasibini aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan kavurucu sıcak, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hafta sonu olması sebebiyle kente gezmeye gelen turistler, hem alışveriş yaptı, hem de güneşten korunmak için serin ve gölgelik alanlara sığındı. Dışarıya çıkan bazı vatandaşlar ise banklarda ve ağaçların altında serinlemeye çalıştı.

Serin ve yağışlı hava yerini kavurucu sıcağa bırakıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Edirne’de önümüzdeki hafta hava sıcaklığının 35-37 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının birden artışa geçmesi yaşlılar, kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler ve çocuklar için riskli durumları da beraberinde getiriyor.

Meteoroloji verilerine göre kentte hava sıcaklıkları en düşük 20, en yüksek 37 derece olacak.

Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığının Edirne'de Pazartesi güneşli 36, Salı güneşli 37, Çarşamba parçalı bulutlu 33, Perşembe parçalı bulutlu 31 ve Cuma 32 derece olması bekliyor.

Doğukan Vurgun