Dikkat! Hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerine çıkacağı belirtildi.

Dikkat! Hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece artacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de etkili olan ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden kavurucu sıcak nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı. İşlerini halletmek için dışarıya çıkan vatandaşlar ise gölgelik alanlara ve iş yerlerinin altına sığındı.

Kentin en kalabalık noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi, sıcak havadan nasibini aldı. Cadde ve sokaklar pandemi dönemindeki görüntüyü aratmadı. En sessiz günlerinden birisinin yaşandığı caddede bulunan güvercinler de sıcak hava nedeniyle içecek bulmakta zorlandı.

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerden itibaren daha da artacağı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri mevsim normallerinin 8 ila 12 derecenin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji verilerine göre hafta sonu beklenen yağışla sıcaklıkların azalarak mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor.

Edirne'de hava sıcaklıklarının 34-42 derece arasında olması beklenirken, Kırklareli'nde 32-37, Tekirdağ'da 29-33 derece arasında olması bekleniyor.

İpek Esma Çeşme