Depremzedeler için çadır sobası üretiyorlar

Deprem nedeniyle okullara ara verildi. Ancak Edirneli öğretmenler okullarına geri döndü. Depremzedeler üşümesin diye çadır sobası üretmeye başladı.

Depremzedeler için çadır sobası üretiyorlar

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri depremden etkilenenler için boş varil ve metal plakalardan çadır sobası üretiyor.

Boş variller ve metal plakalar depremzedeler için sobaya dönüşüyor.

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve vatandaşlar depremden etkilenenler için boş varil ve metal plakalardan soba üretiyor.

Depremzedeler için yapılacak soba için önce okul ve atölyeler açıldı. Ardından ekipler oluşturulup boş varil ve metal plakalar toplandı.

Edirne Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Şeref İlhan, deprem bölgesindeki vatandaşlar için soba üretmeye başladıklarını söyledi.

Malzemeleri kendi imkânlarıyla temin ettiklerini dile getiren İlhan, “Sanayide bazı parçaların kesimini sağlıyor. Biz de burada arkadaşlarımızla bunları bir araya getirip sobalar üretmeye çalışıyoruz. Bir an önce bitirip kısmetse pazar akşamı bunları göndermeyi düşünüyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz bunları. İlk etapta. Çünkü çadırlarda büyük soba kurulması mümkün değil. Küçük ölçekli sobalar üretmeye çalışıyor bizim yani arkadaşlarımız başka arkadaşlarımızla bir araya gelerek tasarladılar. Bu tasarımı çerçevesinde kesimleri yapılıyor ve bunları burada inşallah pazar akşamına kadar yüz adet üretmeyi tamamlayıp göndermeyi hedefliyoruz. Varilden soba yapıyorsunuz.” Dedi.

İlhan, dışarıda kalan vatandaşlar için çevresinde toplanarak ısınırlar diye bir böyle bir tasarım yaptıklarını ifade etti.

Çevreden 50 varil topladıklarını vurgulan İlhan, pazar gününe kadar tamamını sobaya dönüştürmek istediklerini söyledi.

Öğretmenlerin yanı sıra gönüllü vatandaşlar da soba üretimine destek veriyor.

Edirne Sanayi Esnaflardan Aytaç Memişler, kaynakçılık yaptığını ve destek olmak için burada bulunduğunu belirtti.

Soba imalatı yaptıklarını aktaran Memişler, “Elimizden geldiğince tam profesyonel olmasa da bir gönüllü olarak burada çalışmaktayız. İki çeşit soba yapılıyor. Bazıları çadırlar için bazıları dışarısı için. Bu sobalar konteynerler için de kullanılabilir. Elli tane varilimiz var. Yani varilleri bu şekilde tamamlayıp göndermeyi düşünüyoruz. Herhangi bir talep gelmeden kendi isteğimle gönüllü olarak geldim. Burada bu işin yapılmasına gelip destek olmak istedim. Bir vida tutsak faydadır dedim.” Diye konuştu.

Doğukan Vurgun