Deprem bölgesindeki çalışmalarını tamamlayan Bosna Hersek ekibi ülkelerine döndü

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Türkiye'ye gelen Bosna Hersek Arama Kurtarma ekipleri, Hatay ve ilçelerindeki görevini tamamlayarak ülkesine döndü.

Deprem bölgesindeki çalışmalarını tamamlayan Bosna Hersek ekibi ülkelerine döndü

Bosna ekibi, Hatay ve İlçelerinde 8 gün aralıksız süren çalışmalarda 70 kişi ve 3 arama kurtarma köpeğiyle görev yaptı. Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip, bölgede 10’dan fazla kişiyi enkaz altından çıkarmayı başardı.

Afet bölgesinde onlarca ülkeden arama kurtarma ekibi görev yaptı.Bunlardan birisi olan Bosna Hersek Arama Kurtarma Ekibi de Hatay ve ilçelerindeki görevini tamamlayarak ülkesine geri döndü.

Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersek Arama Kurtarma ekibi, oradaki çalışmalarını tamamlamasının ardından ülkelerine dönmek üzere yola çıktı. Ülkelerine dönmeden önce Edirne'de mola veren ekip üyeleri deprem bölgesinde yaşadıklarını Edirne’de basın mensuplarına anlattı. Arama kurtarma ekipleri, daha sonra Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine hareket etti.

"Enkazdan birçok kişiyi sağ çıkardık"

70 kişi ve 3 arama kurtarma köpeği ile deprem bölgesinde çalışmalara katıldıklarını söyleyen Bosna Hersek Arama Kurtarma ekibi şefi Dzenadin Veladzic, "Biz deprem bölgelerine üçüncü gün gittik. Köpeklerimizin ismi Atus, Şmekyy ve Ela. Kurtardığımız sayları söylemiyoruz bu istatistik işi. Ama enkazdan birçok kişiyi sağ çıkardık. Bu kadar büyük çalışmalarda yer almadık bu felaketi görmedik. Bosna Hersek'ten çok sayıda arama kurtarma üyeleri deprem bölgesine yardıma gitti. Biz saygı duyuyoruz" dedi.

Türkiye'ye geldikleri ve Türk halkına yardım ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Veladzic, arama kurtarma çalışmaları sırasında AFAD'tan, Türk halkından çok destek gördüklerini ve çok iyi iş yaptıklarını ifade etti.

"Uluslararası birlik oldu"

Türkiye'ye geldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Saray Bosna Arama Kurtarma Ekibinden Halise Çengiç, "Bizim ekibimiz 70 kişi. 3 de arama kurtarma köpeğimiz var. Bu köpeklerle çok gurur duyuyoruz. Çok iyi iş yapmışlar. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Vietnam, İtalyan ve Güney Afrika ekipleriyle birlikte çalıştık. Uluslararası birlik oldu. İtfaiyeden insanlar da çok iyi iş yaptı. Sanki bizim ailemiz. Öyle hissettik. Bize çok mutluluk getirdi. Motivasyonumuz arttı. Aramızda bir bağ oluştu" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan