Danişment arazisinin satışı karara bağlandı

Edirne İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantılarının Beşinci birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde bulunan 48 dönümlük alanın satışı görüşülerek karara bağlandı. Arazinin satışı CHP ve İYİ Parti'nin oyları ile reddedildi. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Uzunköprü Meclis Üyesi Nedret Akbulut, CHP grubunun bu yerin satışından gelecek para ile köylere sıcak asfalt yapılması planlanan güzel bir yatırıma da karşı çıktığını vurguladı.

Danişment arazisinin satışı karara bağlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantılarının Beşinci birleşimi yoklamanın alınması ve bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ile başladı. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Araştırma ve İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde bulunan 48 dönümlük alanın satışı hakkında hazırlanan rapor görüşüldü.

Edirne Valiliği’nin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsis ettiği Keşan ilçesine bağlı Danişment Köyü'ndeki 48 dönümlük arazi ile ilgili Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın gönderdiği satış talebi okundu.  

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Danişment Köyü'nde bulunan 48 dönümlük alanın satışı ile ilgili Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık tarafından gönderilen talep dilekçesi il genel meclisinde görüşüldü. Araştırma ve İnceleme Komisyonu söz konusu alanın satışını uygun bulmadı.

Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde bulunan 108 ada 3 parselin satışı ile ilgili hazırlanan raporu meclis üyelerine sundu.

Mevcut imar planlarında yapılaşma alanının 14 bin 355,18 metrekare olduğunu belirten Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, “Yeni yapılan ve bakanlığın onayına gönderilen imar planına göre ise yapılaşma inşaat alanı 43 bin 065, 576 m2 olacaktır. Bu durumda bahse konu yerin bedelinin farklılıklar arz edeceğinden bu konunun yeni imar planlarının onayından sonra değerlendirilmesi İl Özel İdaremiz açısından yarar sağlayacağı komisyonumuzca öngörülmektedir. Bu sebepten dolayı satış teklifi komisyonumuzca uygun görülmemiştir” İfadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın il özel idaresi için uyguladığı yeni sistemin çok fayda sağladığını belirterek kendisine teşekkür etti.

Daha önce İl Özel İdare'nin İller Bankası dışında bir geliri olmadığını ve tüm yatırımlarını da iller bankasındaki gelire göre organize ettiklerini hatırlatan Geçmiş, Vali Kırbıyık'ın uyguladığı yeni yöntem ile özel idareye bir değer ve ekonomik bir katkı sağladığını ifade etti.

Nedret Akbulut; "CHP'liler sıcak asfalt yapımına karşı çıktı"

CHP'lilerin söz konusu yerin satışına karşı çıkmasına anlam veremediğini söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Uzunköprü Meclis Üyesi Nedret Akbulut, CHP grubunun bu yerin satışından gelecek para ile köylere sıcak asfalt yapılması planlanan güzel bir yatırıma da karşı çıktığını vurguladı.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'ın kendi özverisiyle bu arsanın Milli Emlak'tan Özel İdare'ye tahsisinin sağlandığını ve Danişment’te güzel bir kaynak bulunduğunu söyleyen Akbulut, "Burası büyük bir alan ve büyük bir meblağ tutan bir yer. Dolayısıyla atıl durumda bir yer. Arkadaşların inceleme raporunda bakanlığın onayından sonra bu işi değerlendirelim denildi. Biz de diyoruz ki, geldiği şekilde satışını isteyelim. Yani bunu hızlandırmak, bir önce hayata geçişini sağlamak istiyoruz. Bir milletvekili mecliste bu konuyla ilgili peşkeş çekildiğinden falan bahsetti. Ben CHP grubuna mensup arkadaşların bu yerin satışı ile ilgili olumsuz baktığını biliyorum. Ama bir takım kelime ve virgül ifadelerle, dolambaçlı ifadelerle, seçimlerden sonra bakarız yaklaşımları söz konusu. Bu işin iç yüzü bu, CHP'liler bu konuda samimi değil. Bunu bir öteleme olarak düşünüyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Şenol Kılıç; “Fiyatı artabilir.”

Mevcut imar planına göre alanın 48 dönüm olduğunu ve bölgedeki arsa fiyatlarının geçtiğimiz 2-3 yıla oranla yüzde 400 arttığını belirten CHP Grup Başkan Vekili Şenol Kılıç, neyin ne olacağının belli olmadığını ve bakanlıktaki askı sürecinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini aktardı.

Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde bulunan 48 dönümlük alanın satışı oylamaya sunuldu. Söz konusu alanın satışı CHP ve İYİ Parti’nin oyları ile reddedildi.

Özlem Ceylan