Damla Projesi gönüllüleri Edirne'de bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Damla Projesi çerçevesinde Edirne'de bir araya gelen 21 genç, hem kentin tarihi ve turistik noktalarını ziyaret edecek hem de  şehit ve gazi yakınlarını ziyaret edecek.

Damla Projesi gönüllüleri Edirne'de bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Damla Projesi'nde yer alan gençler, köy okullarında düzenlenecek çeşitli etkinliklere de katılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde 10 gün boyunca sürecek proje çerçevesinde çalışma yapacak öğrenciler, vatandaşların Edirne hakkında bilgilendirilmesi sağlanacak.

GSB yurtlarında konaklamalarını yaptıktan sonra sabah sporu ile günün erken saatlerinde faaliyetlerine başlayan gönüllü ekip, program çerçevesinde çeşitli gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirdikten sonra değerlendirme toplantıları ve hazırlanan masa çalışmaları ile günü tamamlıyor.

Proje çerçevesinde gidilen illerde dezavantajlı aile ve çocukların din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanıyor.

Burcu Temel