Cumhurbaşkanının duyurduğu sosyal konut projesi vatandaşları sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu konut projesinin detaylarını açıklamasının ardından  vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren  bankaların yolunu tuttu.

Cumhurbaşkanının duyurduğu sosyal konut projesi vatandaşları sevindirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ sosyal konut projesine başvurmak isteyen emekli, engelli ve genç çiftler devlet bankalar önünde kuyruklar oluşturdu.

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması, proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması, başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç) bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması, başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir. Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlar müracaat edebilecek.

Edirne'de Merkez, Enez, İpsala, Keşan, Meriç, Süloğlu, Uzunköprü olmak üzere toplamda 1350 konut yapılacak. Vatandaşlar toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecekler. Toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak olan başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecek. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecek.

Projenin hayırlı olmasını dileyen vatandaşlardan  Serkan Emir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

İlk günden başvuru yaptığını belirten Emir; “Türk Milleti için çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. İnşallah ben ve benim gibi binlerce vatandaşımız ev sahibi olacak. Bütün ihtiyacı olanlar bu fırsatı değerlendirsin. İnşallah bizler kurada çıkarız” dedi.

Projenin çok iyi olacağını söyleyen Ahmet Yürekli, “Dar gelirliler için çok yararlı bir proje. Çok şahane bir şey. Emeği geçenlerin hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Evi olmayanlara çok iyi bir imkan yaratıldığını ifade eden Ahmet Köse, “Kurada çıkarsa bizlerde ev sahibi olacağız. İnşallah ihtiyacı olan vatandaşlarımıza çıkar. Kurada gençlere de ayrı bir kontenjan ayrılmasını çok yararlı buldum. Genç yaşta ev sahibi olma fırsatı var. İhtiyacı olan herkes mutlaka başvursun. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Projenin çok güzel olduğunu söyleyen Siyar Uzun, genç yaşta ev sahibi olmanın çok önemli olduğunu aktardı.

                Başvuru için bankaya geldiğini ifade eden Remziye Unga, “Herkese hayırlı olsun. İnşallah kurada ismim çıkar bende ev sahibi olurum. Önümüzdeki yıllarda projenin kapasitesinin daha da artmasını bekliyoruz. Dar gelirliler için büyük bir fırsat. Artan kiralardan sonra böyle bir fırsatı kimse kaçırmasın. Bana çıkmaz demeyip herkes başvurmalı” şeklinde konuştu.

                Bankaya gelip başvuru yapan öğrenci Mustafa Aksoy, “Öğrenci olup ev sahibi olmak bir hayaldi. Bu hayal için ilk adımı başvuru yaparak gerçekleştirdim. İnşallah hayırlısı neyse o olur. Gençlere daha çok fırsat verdikleri için gurur duydum” dedi.

                Projeye Edirne için başvuruda bulunan avukat Burakhan Genç, “E-devlet üzerinden çok kolay bir şekilde başvurumu gerçekleştirdim. Gerçekten çok büyük bir proje. Türkiye tarihinin en büyük projesi. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Konut sayısının ilerleyen dönemlerde artmasını istiyoruz. İnşallah bizlerde ev sahibi olacağız” diye konuştu.

                Projeyi televizyondan öğrendiğini ve hemen başvuru yapmak için bankaya geldiğini belirten Hüseyin Kerezci, “Böyle bir proje düşünülüp gerçekleştirildiği için çok memnunuz. Projeyle bir inşallah ev sahibi olacağız. Cumhurbaşkanı bizler için her zaman iyi şeyler yapıyor" ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme