Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi Sevindirdi: Haberi Duyan Sgk'ya Koştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesine ilişkin açıklanmasının ardından vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi Sevindirdi: Haberi Duyan Sgk'ya Koştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada " Sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" ifadelerine yer vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, uzun süredir merakla beklenen EYT düzenlemesini açıklaması emekli olmayı bekleyen binlerce vatandaşı sevindirdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını duyurması da ayrı bir sevinç yarattı.

Edirne'de EYT düzenlemesinden faydalanarak emeklilik hakkını kullanmak isteyen vatandaşlar, prim günlerini hesaplatmak, askerlik ve doğum borçlanması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının önünde yoğunluk oluşturdu.

EYT düzenlemesinden faydalanarak emeklilik hakkını kullanmak isteyen birçok vatandaş, sabahın erken saatlerinden itibaren SGK binalarının yolunu tuttu.

Emeklilik için yaşının daha önceden dolduğunu fakat borcu olan günlerin ödemesini yapamadığını söyleyen Hafize Akyıldız, kararın açıklanmasının ardından doğum borçlarını yapılandırmak için sıraya girdiğini belirtti.

"Sevindirici bir karar oldu"

Keşan'dan gelen Hicabi Çelik, "EYT için başvuracağım. Sigortam var onun üstüne bağkur borçlanmam vardı borcumu ödeyip emekli olmayı istiyorum. Yaklaşık 25 yıldır çalışıyorum. Uzun süredir açıklanmasını bekliyorduk. Sevindirici bir karar oldu" dedi.

Emekli olmak istediğini ve bunun için sıraya girdiğini söyleyen Hicran Gider “Emekli olmak istiyoruz ama bakacağız içeri girince. Doğum borçlanması için geldim. Emekli olabilecek miyim bilmiyorum ama içeri danışacağım. Tam bilgim yok. İnşallah olacağım. Çıkan karara sevindik sonuçta genç yaşta emekli olacağız inşallah” dedi.

"Bu haber bize sürpriz oldu"

Askerlik borcu için geldiğini söyleyen Cemal Boztepe, "Sistemlerde kapalı diyorlar ama inşallah olur bizde emekli  oluruz. EYT son güne de kalsa yüzümüz gülecek. Yaş sınırı bekliyordum açık konuşmak gerekirse. Bu biraz sürpriz oldu. Daha erken olsaydı daha iyi olurdu bu kadar kalabalık olmazdı. Ama karar çok güzel oldu. En azından beklediğimizi almış olduk" ifadelerine yer verdi.

"Uzun zamandır bekliyorduk çok sevindik"

Uzun zamandır beklediklerini ve çok memnun olduklarını söyleyen Hacı Cürebal,  "Allah izin verirse bizde emekli olacağız. Yaş geldi çalışamıyoruz. Primlerimizi tamamlayalım bizde kurtaralım istiyoruz. Askerlik borçlanması için buradayım. Az bir eksiğim var onu tamamlayıp yılbaşından sonra da dilekçemizi vereceğiz" dedi.

"Bu haberi alınca mutlu olduk"

1990 yılından girişi olduğunu söyleyen Ümit Ürgel, "Bu haberi alınca mutlu olduk. Bekliyorduk. Eksik günlerimiz var. Prim sayısı eksik, eksik olan bütün primlerimizi yatırıp emekli olacağız. 5 bin iş günü olduğu için, 70’lerde askerlik yapanlar 15 aya düştü. 450 gün 550 gün şeklinde prim yatıracak arkadaşlarımız var. Onları tamamlayıp Allah’ın izniyle 2023’te hayallerimize kavuşacağız" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan