Cömert, 'Kenarda parası olanlar bu fırsatı değerlendirmeli'

Yaz sezonunda fiyatı oldukça yükselen altın, son günlerde alıcısının yüzünü güldürüyor. Altının en güvenli yatırım aracı olduğunu aktaran Kuyumcu Rahmi Cömert, şimdi altın almanın tam zamanı olduğunu belirterek kenarda parası olanların altına yatırmasını tavsiye etti.

Cömert, 'Kenarda parası olanlar bu fırsatı değerlendirmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarındaki düşüş vatandaşlara yatırım fırsatı sunuyor. Kuyumcu esnaflarından Rahmi Cömert, Ocak ayından itibaren fiyatların Merkez Bankası’nın açıkladığı fiyatlarla aynı olacağını belirtti.

                Altın fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak zaman zaman sektörde hareketlilik yaşanıyor. Kenarda nakit parası olanlar bunu altına çevirerek yatırım yapıyor. Piyasanın hareketli olduğunu söyleyen Kuyumcu esnaflarından olan Rahmi Cömert, vatandaşların bütçelerine göre altın aldığını vurguladı.

                Merkez Bankası’nın açıklamalarına göre Ocak ayında gram altının bin 200 TL civarında olmasını beklediklerini aktaran Cömert, “Yılsonunda fiyatların açıklanan fiyatlara yakın olacağını düşünüyoruz. O acıdan bu kısa zamanda vatandaşların altına yönelmesini tavsiye ediyorum. Gram altının fiyatı şuanda 990 TL. Çeyrek altının satışı bin 680 TL. Reşat altın 6 bin 840 TL’den işlem görüyor. Yabancı müşterilerimiz hâlihazırda altına yatırım yapmaya devam ediyor.  Altın en güvenli yatırım” ifadelerine yer verdi.

“Kenarda parası olanlar beklemesin”

Gram altın fiyatının şuanda normal seviyelerde olduğunu söyleyen Cömert, “İnternet üzerinden satılan altın fiyatı ile kuyumcularda satılan altın fiyatları aynı. Tabi vatandaşlarımız için her zaman kuyumculardan almak daha yararlı olur. Doğru fiyat her zaman kuyumculardadır. Altının gram fiyatı şuanda normal seviyede seyrediyor. Geçen yıla baktığımızda fiyatların aynı olduğunu görüyoruz. Şuanda altın alım fırsatı seviyelerinde. Vatandaşların kenarda parası varsa altına yatırmasında fayda görüyorum. Gram, çeyrek, tam altın fark etmez. Vatandaşlar altına yatırım yaparsa ilerleyen dönemlerde faydasını görecektir. Bunu fırsat olarak değerlendiriyorum. Herkesin yastık altında, bankada olan parasını altına çevirmesini tavsiye ediyorum” dedi.

İpek Esma Çeşme