Cömert, 'Altın yatırımcısına kazandırmaya devam edecek'

Altın, kenarda parası olan ve yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için en güvenli liman olarak tercih ediliyor. 2024 yılına yükselişle başlayan altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Artık altının 2 bin liranın altına düşmeyeceğini belirten Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Cömert, 'Altın yatırımcısına kazandırmaya devam edecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni yılın ilk haftalarında yükseliş yaşayan altın, güvenli liman olmaya devam ediyor. Altının gram fiyatı yılın ilk haftalarında yükselişini sürdürüyor. Yılın ilk haftalarında yatırımcısını sevindiren altın yukarı yönde hareket etmeye devam ediyor. 2024 yılının altın yılı olduğunu söyleyen kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, vatandaşlara yatırımlarını altından yana kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.  

"Yatırımcının yüzü gülecek"

Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini belirten Cömert, "Altında son iki gündür bir gerileme oldu ama bu gerileme suni bir gerileme alıcılara alım fırsatı yaratıyor diye düşünüyorum. Faiz oranı düşecek eğer bu şekilde olursa altın yukarı yönde ilerleyecek. 2024 yılı altın yılı olacak. Altın alıcılarına kazandırmaya devam edecek. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla altına yatırım yapabilir. Altın En güvenli liman. 2024 yılı iyi ve kazançlı bir yıl olacak diye düşünüyorum” Dedi.

"Altın 4 bini görebilir"

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek seçimden sonra hareketlilik yaşanmasını beklediklerini belirten Cömert,  “İlk çeyrekte altının gramı 2 bin 300 lira civarında olacak altıncı ayda 2 bin 700 rakamlarını göreceğiz diyorlar ama benim tahminimce 2 bin 500 bekliyorum.   2023 yılında altın, alıcılarına yüzde 80 kazandırdı eğer bu yılda yüzde 80 kazandırırsa altın 4 bin lirayı görebilir” Şeklinde konuştu.

Yeni yılın altın yılı olduğunu söyleyen Cömert, altın fiyatlarının yukarı yönde seyretmeye devam edeceğini aktardı. Altın fiyatlarına ilişkin de açıklamada bulunan Cömert, gram altının 2 bin 70 lira, Ata altının 14 bin lira ve çeyrek altının 3 bin 485 liradan satışa sunulduğunu belirtti.

Doğukan Vurgun