Cingöz, seçim sonrası esnafın beklentilerini açıkladı

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sona ermesinin ardından piyasalar sakinliğini koruyor. Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, esnafın beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cingöz, seçim sonrası esnafın beklentilerini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçim sonucu Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçildiğini söyleyen Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Türk halkını demokratik iradesi için tebrik etti.

Seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, bu sürecin oldukça düzenli geçtiğini ve ülkede genel olarak huzurlu bir ortam sağlandığını aktardı.

"Yeni seçim yeni umut, yeni beklentiler gerektirir"

Yeni seçimin yeni umut ve yeni beklentileri gerektirdiğini söyleyen Cingöz, "Önümüzdeki günlerde bu konuda daha net bir fikir sahibi olacağız. Umarım fiyatlar istikrarlı bir seyir izler. Şu anda fiyatlarda büyük bir dalgalanma yok, ancak süt ürünleri ve et fiyatlarında önemli bir artış görülmekte. Diğer ürünler ise geçen yıla göre daha düşük fiyatlarla satışa sunulmakta. Ancak bu düşük fiyatlar sürdürülebilir mi, yeni hükümetin kurulmasını bekleyip göreceğiz. Küçük esnaflar olarak beklentimiz ise en az beş yıl boyunca nakit döngüsüne ihtiyaç duymamızdır. Kredilerin açılması önemli bir adım olacaktır. Şu anda bankalar kredi vermekte tereddüt ediyorlar, sadece esnaf kredi kefalet kooperatifi aracılığıyla kredi kullanabiliyor. Ancak bu seçenek sınırlıdır. Tüketici kredileri ve taksitli alışverişlerle ilgili bilgim yok, seçim sonrasında durumun nasıl olduğunu göreceğiz. Ayrıca nakit çekme imkânı da kısıtlı. Kredi kartı limitlerinin artması ve nakit çekme limitlerinin belirlenmesi esnafın rahat bir nefes alabilmesi için gereklidir. Beklentimiz, kredilerin bir an önce sağlıklı bir şekilde düzenlenmesi ve finansal iyileşmenin sağlanmasıdır" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan