Cingöz, 'Kılıçdaroğlu'nun esnafa yönelik vaadi sorunlara çözüm bulmayacak'

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlunun, seçim çalışmaları çerçevesinde esnaf bakanlığı kuracağı vaadi ile ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnaf bakanlığının büyük meselelere çözüm olmayacağını belirterek, bir çözüm üretilecekse bunu zaten Ticaret Bakanlığı'nın yapabileceğini aktardı.

Cingöz, 'Kılıçdaroğlu'nun esnafa yönelik vaadi sorunlara çözüm bulmayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlunun, seçim çalışmaları çerçevesinde esnaf bakanlığı kuracağı vaadine yönelik sert bir dille eleştiride bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Esnaf Bakanlığı'nın esnafın sorunlarına çözüm bulamayacağını düşündüğünü vurguladı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Esnaf Bakanlığı kuracakları vaadine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nın kurmak istediği Esnaf Bakanlığı'nın esnafın sorunlarına çözüm bulamayacağını düşündüğünü ifade eden Cingöz, "Çözüm üretecek olsa Ticaret Bakanlığı var. Çok büyük meselelerin çözümüne çare olacağına düşünmeyi bırak, hiç ihtimal bile vermiyorum" diyerek yorum yaptı.   

" Esnaf Bakanlığı kurulacak da ne olacak?"

Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan Esnaf Bakanlığı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cingöz "Esnafa Bakanlığı bugünkü problemlerin hepsini bir anda çözüm üretecek mi? zaten esnafın bağlı olduğu Ticaret Bakanlığı var. Üretecek olsa onlar da üretir. Esnaf Bakanlığı ne yapacaksa o da onu yapar. Esnaf Bakanlığı kurulacak da ne olacak yani? Esnaf Bakanlığı'na yer altından yeni bir kaynak mı çıkacak? Esnaf Bakanlığına ayıracakları kaynakta mevcut gayrisafi milli hasıla içerisinde. Onun için ben onu çok büyük çözüm olacağını da düşünmüyorum. Çok büyük bir bütün meselelerin çözümüne çare olacağına düşünmeyi bırak, hiç ihtimal bile vermiyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan