Çiftçilere yabancı otla mücadele uyarısı

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı ekipleri köylerdeki yabancı otla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Çiftçilere yabancı otla mücadele uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı ekipleri köylerdeki yabancı otla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sazlıdere, İskender, Köşençitfliği, Musabeyli, Büyükismailçe, Sarayakpınar, Uzgaç, Karabulut ve Ahi köylerini ziyaret eden ekipler, çiftçileri bilgilendirdi.

Ekili alanlarda inceleme yapan ekipler, yabancı otla mücadelede çeşitli problemlerle rastladıklarını belirterek çiftçileri bilgilendirdi.Sazlıdere, İskender, Köşençitfliği, Musabeyli, Büyükismailçe, Sarayakpınar, Uzgaç, Karabulut ve Ahi köylerini ziyaret eden ekipler, ekili alanlarda incelemelerde bulundu.

Yapılan inceleme sonrası çiftçilerle bir araya gelen ekipler, üreticilere arazilerinde yabancı ot kontrollerini yapmaları gerektiğini hatırlattı.

Üreticilere uyarılarda bulunan ekipler, “Yabancı otlar kültür bitkilerinden daha çabuk gelişip, onlardan önce tarlanın yüzeyini kaplayıp kültür bitkilerinin ışık ve besin maddeleri alımını engellerler. Yabancı ot mücadelesinde başarının sağlanması için rüzgarlı havalarda ilaçlama yapılmaması, hava sıcaklığı ve kullanılan ilaç çok önemlidir. Ayrıca dekar başına atılan su miktarı, kullanılan meme ve uygulama yüksekliği de diğer önemli noktalardır. Her türlü sorunuz ve teknik destek için odamız mühendisleri ile irtibata geçebilirsiniz. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.” İfadelerine yer verdi.

Haber Merkezi