Çiftçilere teorik ve uygulamalı eğitim verilecek

Edirne Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile OSTİM Teknik Üniversitesi işbirliğinde çiftçilere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Onaylı İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimi(İHA Ehliyeti) kursu verilecek.

Çiftçilere teorik ve uygulamalı eğitim verilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çiftçilere verilecek teorik ve uygulamalı eğitimin çok katkı sağlayacağını belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, kurs sonrası çiftçilerin insansız hava araçları ile arazilerini ilaçlayabilecek konuma geleceğini ifade etti.

Edirne Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile OSTİM Teknik Üniversitesi işbirliğinde İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimi(İHA Ehliyeti) kursu açıldı. Kursa katılacak olan çiftçilere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Onaylı dron ehliyeti verilecek.

Bu eğitim sayesinde çiftçilerin zamandan ve yakıttan tasarruf edeceğini belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Çiftçilerin son teknoloji İHA’lar sayesinde arazileri uzak mesafeden kontrol edebileceğine değindi.

Son zamanlarda çeltik ekiminde drone ile ilaçlamanın çok gündemde olduğunu aktaran Arabacı, “Yani günümüzde birçok kişi drone almaya çalışıyor. Bu tarz şeylerin olması lazım. İlaçlama günden güne yaygınlaşmaya başladı. Gelecekteki belki ilaçlama sistemi drona dönecek. Üretici de eğitimlerle teknolojiye ayak uydurmuş olacak” dedi.

Özlem Ceylan