Çiftçilere 'Tarımsal Drone Kullanımı' anlatılacak

Edirne İHA-1 Ticari Pilot Eğitimleri çerçevesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkili Başkent Yıldızları Havacılık ve Eğitim A.Ş işbirliği ile birlikte çiftçilere 3 günlük Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimi(İHA Ehliyeti) kursu verilecek.

Çiftçilere 'Tarımsal Drone Kullanımı' anlatılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İHA-1 Ticari Pilot Eğitimleri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkili Başkent Yıldızları Havacılık ve Eğitim A.Ş işbirliği ile birlikte yürütülüyor.  Bu çerçevede Edirneli çiftçilere 20-21-22 Şubat 2024 tarihleri arasında olmak üzere 3 günlük eğitim verilecek.

Eğitim kapsamında SHT-İHA mevzuatının EK-3'de belirtilen konular üzerinden işlenecek ve Müfredata ilave olarak "Tarımsal Droneların Kullanımı" dersine de yer verilecek.  Eğitim materyaller oda tarafından karşılanacak. Eğitime katılacakların not almak için kağıt kalem getirmeleri istendi.

İHA TİCARİ PİLOT SERTİFİKASI ALMAK NEDEN GEREKLİ ?

Bir ilin bütün yerlerinde uçuş yapabilmesi için Ticari Pilot Sertifikası alınması gerekiyor. Sportif Amatör pilot sertifikası sadece bir ilin yeşil olarak belirlenmiş yerlerinde uçuş izni almanıza imkân verir.

BELGENİN GEÇERLİLİK SÜRESİ NEDİR ?

Belgeniz ömür boyu geçerlidir. Eğitim sonunda sınav bulunmuyor.

İHA-1 EĞİTİMİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

En az 15 yaşını bitirmiş olmak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-İHA talimatnamesinde yer alan adli suçlardan herhangi birine karışmamış olmak gerekiyor.

En az B sınıfı araba ehliyeti alacak kadar sağlık yeterliliğine sahip olmak.

KAYIT ve ÖDEME NASIL YAPILIYOR ?

Eğitim ücreti; Ziraat Odası Üyelerine özel 2bin 750 TL olarak belirlendi. Ödemeleri, eğitimin son gününe kadar yapılabiliyor.

Eğitime ön kayıt yaptırmak ve diğer sorularınızı sormak için 0531 914 6363 nolunumara ile iletişime geçilebileceği belirtildi.

Burcu Temel