Çiçekçiler, 'Sevgililer Günü' dolayısıyla çeşitleri arttırdı

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla çiçekçilerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Çeşitleri arttıran çiçekçiler, hazırlıklarını tamamlayıp müşterilerini beklemeye başladı.

Çiçekçiler, 'Sevgililer Günü' dolayısıyla çeşitleri arttırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla en özel ve güzel çiçekçiler vitrinlerdeki yerini aldı. Çiçekçiler bu özel gün için başta kırmızı gül olmak üzere çiçek stoklarını artırdı. Müşterilerin taleplerine göre çiçek buketlerini hazırlayan çiçekçi esnafı, yoğunluğa göre çalışmalarını tamamladı.

14 Şubat Sevgililer Günü için sevgilisine, nişanlısına ve eşine çiçek almak isteyen vatandaşlar soluğu çiçeklilerde alıyor.  Vatandaşlar, fiyatları biraz pahallı bulsa da sevdiğine bir buket çiçek almayı ihmal etmiyor. Bu durum çiçekçilerin de yüzünü güldürüyor.

"1 hafta önceden hazırlıklara başladık"

Sevgililer Günü için 1 hafta önceden hazırlıklara başladıklarını söyleyen çiçekçi esnafı Ersan Çetin, Çiftleri mutlu ve memnun etmek en özel ve güzel çiçekleri getirdiklerini ve hazırlıklarını tamamladıklarını aktardı.

Böyle anlamlı bir günde en güzel hediyenin çiçek olduğunu belirten Çetin, çeşitleri arttırdıklarını ve vitrinleri rengarenk çiçeklerle süslediklerini ifade etti.

Çiçek almanın bir kültür olduğunu ve geçmişten günümüze devam ettiğini aktaran Çetin, Sevgililer Günü dolayısıyla yoğun mesai harcadıklarını ve çalışma saatlerini uzattıklarını dile getirdi.

"Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz"

Önceki yıllara göre fiyatların yüksek olduğunu aktaran Çetin, "Havaların soğuk gitmesiyle bu yıl çiçek fiyatları önceki senelere göre daha yüksek. Ama biz elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Gül tek adeti 100- 150 lira karanfil adet 40 lira kasımpatı demet 250 lira, aranjman, buket 500 lira. İş yerinin konuma göre 500- 600 arası gül sattık. Sevgililer günü özel ve anlamlı bir gün. Her çiftin mutlu olması bizim içinde önemli” şeklinde konuştu.

Sevgililer Günü'nün vazgeçilmezinin kırmızı gül olduğunu vurgulayan Çetin, gelen siparişleri özenle hazırlayarak teslim ettiklerini ifade etti.

İpek Esma Çeşme