CHP Taban Hareketi'nden sert eleştiri: 'Halkın partisini halka kapattılar'

Edirne'de taban hareketi üyesi CHP'li bir grup partilerinin il başkanlığı önünde düzenlediği basın toplantısında sert eleştirilerde bulundu. CHP Taban Hareketi Adına Ergun Türkyılmaz ve 28. Dönem Edirne Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bezbaş açıklama yaptı.

CHP Taban Hareketi'nden sert eleştiri: 'Halkın partisini halka kapattılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Edirne İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen grup üyeleri, değişim istediklerini ve 13 kez kaybeden liderler istemediklerini savundu.

"CHP Taban Hareketi grubu adına açıklama yapan  Ergun Türkyılmaz, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP'nin başarısız olduğunu ittifak yapılmasına rağmen yaklaşık yüzde 30-32 bandında oy alarak çok düşük seviyede kaldıklarını savundu.

Seçimlerde partilerinin maalesef kamuoyu araştırmalarına göre başarılı bir grafiği yakalaması gerekirken ittifak yapılmasına rağmen yaklaşık yüzde 30-32 bandında oy aldıklarını ve çok düşük bir seviyede kaldıklarını söyleyen CHP Taban Hareketi Adına Konuşan Ergun Türkyılmaz, düzenlenen asın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Neden bize yalan söylüyorlar?"

İlk defa bu seçim sonuçlarını kitlesel anlamda basın açıklaması yapanın Türkiye'de Edirne olduğunu aktaran Türkyılmaz, "Bu seçim sonuçlarında dolayı kendini sorumlu hisseden sadece ve sadece bir tane il örgütü var. O da Kayseri İl Başkanı istifa ediyor. Bizler CHP'de şehrimize ve ülkemize karşı kendimizi sorumlu hisseden duyarlı parti üyeleriyiz. Seçimde inanılmaz derecede zararla karşı karşıya kaldık. Partimiz başarılı olması ve iktidara gelmesi gerekirken büyük bir yenilgiyle karşı karşıya kaldık. Neden kaybettik? Şimdi gerçekleri konuşmak gerekiyor. Neden bize yalan söylüyorlar? Neden örgütlerden genel başkan yardımcısı öz eleştiri yapmıyor. Mesela 80 bin sandıkta ıslak imzalı tutanakları alamadığımızı neden anlatmıyorlar? Yoğun olarak hangi illerden alamadık. Mesela hangi illerde ittifak yapmamıza rağmen diğer seçimlerden daha düşük oy aldığımızı açıklamıyorlar. Merkez yürütme kurulunda yer alanları danışmanları görevden alıyorsun. Başarısız illerin neden görevden almıyor? Veya neden istifalarını istemiyor? Neden son 20 yılda oy oranımız 23-25 oranında sabit. Kadrolar aynı, MYK görevlileri olan insanlar aynı isimler. Bu arkadaşlar 5 dönem, 6 dönem. Yeni dönem bugün merkez yürütmede görev alıyor. Bu isimlerin bizim bilmediğimiz özellikleri mi var. Bizim bilmediğimiz özelliklerden bir tanesi partimizi iktidar yapmamak mıdır? Bilmediğimiz özelliklerden bir tanesi şu olabilir mi? Aynı belediye başkanları ve aynı milletvekillerini atama görevini yapan bir oluşum mu? Bu özelliklerden bir tanesini belediye başkanlarını ve milletvekilleri aracılığıyla parti örgütlerini dizayn eden insanlar mı? ifadelerine yer verdi.

"Halkın partisini halka kapattılar"

Her konuyla ilgili komisyonları niye oluşturmadılar diyerek parti yetkililerine seslenen  Türkyılmaz, "Çünkü bizim partimizde Demokrasi yok. Ön seçim yok, bir anlayış yok, liyakat yok, öngörü yok, planlama ve bilimsel çalışma yok. Her şeyden öteye halkın partisini halka kapattılar. Bizim görevimiz halkın partisini halka açmak. Halka açmadığımız süre ne sandıklara, ne insanlarımıza, ne tarıma, ne ekonomiye, ne tarıma hiç bir şeye sahip çıkamayız. Bu cumhuriyeti kuran partiyiz.  Bu parti bir şey söylediğinde Balkanlar'da, Orta Doğu'da ve dünyanın her yerinde bir karşılığı olan bir parti aslında. O açıdan dolayı partiye demokrasi gelmesi gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

"Şimdi değişim zamanı, değişime ortak olmasını istiyoruz"

 Üyelerin ve gönül veren insanların bu değişime ortak olmasını istediklerini savunan  Türkyılmaz, "Bu seçimlerde hangi ilde olursa olsun, hangi ilçede olursa olsun, başarısız olan arkadaşların belirli bir süre dinlenmesi gerekiyor. Öz eleştiri vermesi ve değişime engel olmamaları gerekiyor. Partimiz sokakta değil. Sokağa çıkamaz halde olduğumuz için bu şekilde olmasını istedik" ifadelerini kullandı.

"13 kez kaybeden ama parti içinde kazanan liderler istemiyoruz"

13 kez kaybeden ama parti içinde kazanan liderler istemediklerinin altını çizen 28. Dönem Edirne Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bezbaş, "Biz artık şarkı dinlemek istemiyoruz, şarkı söylemek istiyoruz. Peki biz iktidarı şikayet ettiğimiz şeyleri Bizim partimizde de aynı. Biz bundan şikayetçiyiz zaten. Burada bunun için toplandık. Adamcılık yani yıllardan beri mücadele ediyoruz. Bizi neredeyse kendi partimizin etkinliklerinden kovacaklar. Özgür Özel de bizi suratladı, işte şahitleri burada bütün arkadaşlar Veli Ağababa da suratladı. İşte Engin Altay da suratladı. MYK'dan bizi suratlamayan insan yok. Hep iddiaları ne? Üyelerimiz niteliksiz milletvekili seçemezler. Belediye başkanı seçemezler. Hiç mi utanmıyorsunuz ya? Bize niteliksiz demeye?" ifadelerine yer verdi.

" Babanızdan kaldıysa, biz Cumhuriyet Halk Partisi'nde yer almayalım"

 Cumhuriyet Halk Partisi'nin Milli Eğitim Komisyonunda eğitimci olmadığına değinen Bezbaş,"İnsan seçimine bakar mısınız? Neden bu gücü nereden alıyorlar bu gücü? Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi efendim delegeyi seçiyor. Delege geliyor. İlçeyi oluşturuyor. Sonra il başkanını oluşturuyor. İl başkanlığını oluştururken de kurultay delegelerini oluşturuyor. Genel başkanı seçen kurultay delegesini kim seçiyor, kalitesiz niteliksiz dedikleri biz üyeler seçiyoruz. Nitelikli üye, niteliksiz üye. Ya siz ne diyorsunuz ya? Söyleyin babanızdan kaldıysa Cumhuriyet Halk Partisi biz oradan yer almayalım orada. Çıkalım oradan. Biz Atatürk'ün hatırı için bu partideyiz" şeklinde açıklamada bulundu.

" Kuvayı Milliye'nin partisine pısırıklık yakışıyor mu?"

İki dönem kriteri istediklerini söyleyen Bezbaş, başka türlü gençlerin göreve gelmeyeceğini savundu.  Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yanlış yaptığını vurgulayan Bezbaş,"Başkasının aldatıldı diye eleştirmek kolay. Sayın genel başkan da aldatıldı. Abdüllatif Şener'le aldatıldı. Memnun musunuz şu anda? Hangi Cumhuriyet Halk Parti oy vermedi Sayın Genel Başkana. Ama Abdüllatif Şener oy vermediğini söylüyor. Bu mücadeleyi bu yağmurda ıslanarak vereceğiz. Kuvayı Milliye'nin partisine pısırıklık yakışıyor mu? Bu parti belediye başkanlarının partisi değil. Böyle devam ederse üzücü sonla karşılaşacağız. Bu dönemde görev alan hiç bir arkadaşımın genel başkan olmasını istemiyoruz. Parti yenilensin gençler gelsin istiyoruz" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Özlem Ceylan