CHP, Edirne Milletvekili aday tanıtım toplantısı yapıldı

CHP Edirne İl Başkanlığı'nda aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, iddialı konuşarak 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin iktidar olacağını söyledi.

CHP, Edirne Milletvekili aday tanıtım toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Örgütümüzle el ele, kol kola yürüyoruz.”

Aday belirleme konusunda Edirne kamuoyunu bir süredir meşgul eden CHP Edirne İl Teşkilatı dün gerçekleştirdiği toplantı ile YSK’dan onay alan adaylarını partililere tanıttı. 4 adayında hazır bulunduğu toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, partinin İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, milletvekili adayları ve partililer katıldı.Seçim çalışmalarına önceki gün başladıklarını belirterek konuşmasına başlayan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 24 Haziran’da adayları Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı, partilerini de iktidar yapacaklarını, Edirne’de ise 4 milletvekilinin de partilerinden olacağını iddia etti. 27.dönem CHP Edirne aday tanıtım toplantısına katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da Erken seçimden memnun olduklarını dile getirerek şunları söyledi: “24 Haziran baskın seçimine gidiyoruz. Fakat bizim CHP olarak bundan şikâyetimiz yok. Çünkü CHP yarın seçim olacak gibi hep çalıştı. Fakat önemli bir nokta var ki o da bu seçim için niye acele edildi? Bunun nedeni artık gemiyi yürütememeleridir. Dolar, Altın, Döviz aldı başını gitti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kasasında kuruş kalmadı.”

Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından milletvekili adayları kısaca düşüncelerini paylaştılar.

Birinci sıra milletvekili adayı Okan Gaytancıoğlu: “24 Haziran akşamı 4 milletvekilini buradan çıkartacağız. Saha da geziyoruz ve değişimi gözlemliyoruz. Gelen bilgiler 320 civarında milletvekilinin Millet İttifakı’ndan olacağını gösteriyor. Cumhur İttifakı mecliste azınlığa düşecek” açıklamasını yaptı.

İkinci sıra milletvekili adayı Erdin Bircan ise şunları söyledi: “Benim adaylığım bir dört gün gecikmeli oldu. Genel başkanımız aradı sana bu görevi tebliğ ediyorum dedi ama buraya 4 milletvekili ile geleceksiniz dedi.”

Üçüncü Sıra Milletvekili Adayı Yakup Atalay’da yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Çok net olarak ifade edebilirim ki gittiğimiz her yerde insanların gözünde değişim ışığının olduğunu gördüm. Bu ışık aynı 1977’deki gibi ne ezen ne ezilen Karaoğlan hareketi gibi bir hareketin olduğu ışık.”

Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı Erdoğan Gümülcineli ise “Erken seçim bu ülkeye ihanettir diyen siyasal iktidar, erken seçim değil, baskın seçim kararı aldı. Keşke önseçim olsaydı. Ufak tefek sıkıntılar olsa da örgütümüz bunu çabuk atlattı” dedi.

İpek Deniz