CHP'den 100. yıl töreni

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Edirne'de tören düzenlendi.

CHP'den 100. yıl töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek tören için hazır bulunan partililer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 100. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından bando eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP İl Başkanı Samet Kahraman yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Kahraman, partilerinin kendilerine Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olduğunu söyledi.

En temel görevlerinin bu emanete sahip çıkmak olduğunun bilincinde olduklarını aktaran Kahraman,"Cumhuriyet Halk Partisi asırlık bir yolculuğa cumhuriyet ile yolculuk etmiş ve dünyada 100 yaşına erişmiş sayılı siyasi partilerden biri olma şerefine sahiptir. Çınarımızın köklenip güçlendiği 100. yılda aynı yolda yürümekten gurur duyduğumuz önderimiz, liderimiz ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetçileri olarak 100. yıla şahitlik edenler olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Doğukan Vurgun