Çeyizci esnafından 'siparişlerinizi son ana bırakmayın' çağrısı

2024 yılının başlaması ile birlikte yeni sezonda söz, nişan ve düğün yapacak olan çiftler şimdiden hazırlık yamaya başladı. Sezon hazırlıklarının başladığını söyleyen Çeyiz Dükkânı İşletmecisi Elif Aktaş, çiftlere alışverişlerini son ana bırakmamaları konusunda çağrıda bulundu.

Çeyizci esnafından 'siparişlerinizi son ana bırakmayın' çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılı ile birlikte yeni sezon ürünleri getirerek çeşitleri arttıran çeyiz malzemesi satıcıları, evlenecek çiftleri beklemeye başladı. Hazırlıklara başlayan çiftler ise hem fiyatların artması hem de sıkışmamak amacıyla şimdiden araştırma yapmaya başladı.

Çiftlerin alışverişlerini şimdiden yapmaya başladığını ve sezonda oluşan o yoğunluğa kalmak istemediğini söyleyen Çeyiz dükkânı işletmecisi Elif Aktaş, her bütçeye uygun malzeme satışının olduğunu ifade etti.

Her yıl farklı ürün ve tasarımların çıktığını ve bunların çiftlerin ilgisini çektiğini belirten Aktaş, geçtiğimiz yıl ön planda olan ürünlerin bu yıl aynı rağbeti görmediğini söyledi.

"Şimdiden hareketlilik başladı"

Nişan dönemi alışverişlerinin başladığını söyleyen Çeyiz dükkânı işletmecisi Elif Aktaş, “Şu anda nişan dönemindeyiz. Nişan siparişleri alıyoruz. Onun dışında kına ve düğün malzemeleri satıyoruz. Geçen sezona göre değişen modellerimiz var ama kına malzemeleri ve düğün malzemeleri klasik. İşlerimiz şimdiden hareketlenmeye başladı. Gelip soranlar oluyor” dedi.

Bazı çiftlerin hem nişan hem de düğün alışverişi yaptığını söyleyen Aktaş, “Vatandaşlar kına sepeti almaktan başlıyor, yüz örtüsü, tefler ve halay mendilleri alıyor. Geçen sezon yoğun bir sezon geçirdik işler güzeldi. Bu sezon daha fazla bekliyoruz. Nişan alışverişi yapmaya gelenler düğün alışverişlerini de yapmaya başladı. Bu da bizim işimize geliyor. Hem yoğunluğa denk gelmiyorlar hem de fiyat farkı olduğu için erken alıp kar elde etmiş oluyor” ifadelerine yer verdi.

Doğukan Vurgun