Çay Ocağı işletmecisinden örnek davranış!

Edirne'de iş yerini açmaya gittiğinde yerde altın bulan çay ocağı işletmecisi Salim Omaç, örnek bir davranışa imza attı ve altının sahibini aramaya başladı.

Çay Ocağı işletmecisinden örnek davranış!

Bir hafta boyunca altının sahibini araya ve insanlık ölmemiş dedirten bir davranış sergileyen çay ocağı işletmecisi Salim Omaç'ın arayışına polis ekipleri de destek olarak çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucu kısa sürede altının sahibine ulaşan polis ekipleri, şahsa durumu anlatarak emniyete götürdü.

7 bin lira değerindeki altın sahibine ulaştırıldı

Edirne'de Çilingirler Caddesi'nde çay ocağı işleten Salim Omaç, iş yerini açmaya gittiği sırada yerde bir altın kutusu buldu. Yere doğru eğilen Omaç, kutunun içinde altın olduğunu fark etti.

7 bin lira değerinde olan altının sahibini bulmak için bir hafta boyunca güvenlik kameralarını inceleyip, kuyumcuları dolaştı. Omaç, incelemelerinin ardından kuyumcuyu buldu, ardından da güvenlik kamerasında altını düşüren kişiyi tespit etti. yoldan geçen bir vatandaşın telefonunu çıkardığı esnada altını düşürdüğü ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

1 haftalık arayış sonucu altının sahibini bulamadığı için huzursuz olan Omaç, durumu polis ekiplerine bildirdi. Detaylı bir çalışma yapan Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, altının sahibini kısa sürede buldu.

 Altınını kaybettiğinin farkında olmayan ve İnşaatta çalışan Ethem Soylu ise polis kiplerini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Polis ekiplerinin durumu anlatması sonrası emniyete giden Soylu, altınına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Duyarlı davranışından dolayı çay ocağı işletmecisi Omaç'a teşekkür eden Soylu, böyle insanların artık pek fazla bulunmadığını aktardı.

Altının sahibini yaptığı araştırmalar sonrası polislerin yardımıyla bulan çay ocağı işletmecisi Salim Omaç, altının sahibinin bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.  

Emniyet ekiplerine teşekkür eden Omaç, "Onlar olmasaydı hiç bulamazdık. Kendisinin bile altını kaybettiğinden haberi yoktu” dedi.

Doğukan Vurgun