Çarşıda sevgililer günü hareketliliği

'14 Şubat Sevgililer Günü' dolayısıyla Edirne'deki çarşılarda hareketlilik yaşandı. Esnaflar vatandaşların taleplerine yetişmek için fazladan mesai yaptı.

Çarşıda sevgililer günü hareketliliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Edirne'de de çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşandı.

Alışveriş hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü. Birçok işletme sevgililer gününe özel indirim ve kampanyalar yaptı. Vatandaşlar hediyelik eşya için en çok kuyumcuları tercih etti.

Sevgililer günü dolayısıyla satışlarının iyi olduğunu söyleyen Seyyar satıcı Halil Gecekaçar, “satışlarımız güzel gidiyor. Çiftler gelip balon alıyor. Bu durumdan çok memnunuz. Balonların fiyatı 100 lira ama çiftlere indirim yapıyoruz.” dedi.

“Buradan çıkan ürün sadece o kişiye özel oluyor”

Hediyelik eşya satıcısı Özhan Sıyurgal, sevgililer günü için kişiye özel tasarım ürünler yaptıklarını dile getirdi. Herkese özel 1500 çeşit tasarım ürün yaptıklarını aktaran Sıyurgal, tasarım ürünlerini vatandaşların isteğine göre değiştirdiklerini ve önceden sevgililer günü için önceden sipariş aldıklarını belirti.

Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert ise sevgililer gününden dolayı yoğunluk yaşadığını ve piyasayı etkilediğini belirtti. 

Sevgililer günü için yüzde 30 indirim yaptığını söyleyen Cömert, vatandaşlar eşlerini ve sevdiklerini mutlu etsin diye kampanya başlattıklarını aktardı.

Yaşanan yoğunluğun kendilerini memnun ettiklerini dile getiren Cömert, “vatandaşlar mutlu olsun diye onlara çok güzel indirimler ve kampanyalar yapıyoruz. onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Yaşanan yoğunluktan dolayı çok mutluyuz hafta sonuna kadar bu şekilde gitmesini umut ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

İpek Esma Çeşme