Çarşı ve pazarda yılbaşı yoğunluğu yaşandı

2023 yılının bitmesine sayılı günler kala çarşı ve pazarda alışveriş yoğunluğu yaşandı. Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistler, esnafın yüzünü güldürdü.

Çarşı ve pazarda yılbaşı yoğunluğu yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunanistan ve Bulgaristan'da yaşayanlar, yılbaşı alışverişi için sınır kenti Edirne'ye akın etti. Tur otobüsleri ve özel araçlarıyla günübirlik Edirne'ye gelen binlerce turist, önce kurulan kent pazarından ardından ise çarşı esnafından yaptıkları alışveriş ile bagajlarını doldurdu.

Edirne, komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan'dan yılbaşı alışverişi için gelen turistlerle doldu taştı. Düzenlenen  turlarla ve özel araçlarıyla kente gelen turistler, ulus pazarı ve Saraçlar Caddesi'nde yoğunluk oluşturdu.

Bulgaristan’ın Kırcaali kentinden yılbaşı alışverişi için gelen Cengiz Rasim, “Biraz gezmeye biraz alışverişe geldik. Giysi aldık. Ailem ve sevdiklerim için yılbaşı alışverişi yaptık. Fiyatlar Bulgaristan’a göre biraz daha uygun. Bugün Edirne’de çok fazla tanıdık ile karşılaştık. Herkes alışverişe gelmiş” dedi.

Bulgaristan’ın Plovdiv kentinden ailesi ile birlikte Edirne'ye yeni yıl alışverişine gelen Samet Hüseyin, fiyatların çok uygun olduğunu söyledi.

Edirne’ye yeni yıl alışverişi için geldiklerini belirten Hüseyin,"Çok kalabalık geldik. Yeğenlerim, Eşim ağabeyim ve Almanya’dan gelen kardeşim hepimiz buradayız. Bugün her şey aldık. Burada fiyatlar uygun. Tencereden tavaya her şey aldık. Pazardan daha da alışveriş yaptık" ifadelerine yer verdi.

Bulgaristan’dan gelen Sabri Sabrief ise,“ Edirne çok kalabalık. Herkes yeni yıl alışverişi için gelmiş biz de alışveriş için geldik. Burada fiyatlar eskiye göre artmış. Ama yine de uygun diyebiliriz. Yeni yıl alışverişimizi ve ev ihtiyaçlarımızı karşıladık. Şimdi dönüşe geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde yine alışveriş için Edirne’ye geleceğiz. Çünkü buradaki ürünler daha kaliteli” dedi.

"Yılbaşı yoğunluğu yaşanıyor"

Pazarcı esnaflarından  Salim Mızrak, işlerinin iyi olduğunu ve en çok müşterilerinin Bulgaristan'dan gelenler oluşturduğunu söyledi. Mızrak,  “Yılbaşı haftası olduğu için Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen müşterilerimiz bu hafta yoğunlukta. Pantolon, kazak eşofman ne lazımsa buradan alıp ülkesine dönüyor.  En çok müşterimiz Bulgaristan’dan var. İşlerimiz iyi gidiyor” dedi.

"Bulgaristan müşterisi toptan alışveriş yapıyor"

Pazar Esnafı Mehmet Demir,'de, “ Yeni yıl için tezgâh açtık. Bulgaristan ve Yunanistan’dan alışveriş için geliyorlar. Paraları da değerli. Pazara ilgi gösteriyorlar alışveriş yapıyorlar. Müşterilerimizin çoğu Bulgaristan. Biraz Yunan da var. Ama yüzde 90 Bulgaristan. Bulgaristan’dan gelenler buradan 20 levaya aldığı kıyafeti orada 40 levaya satıyor. Bulgaristan müşterisi toptan alışveriş yapıyor. Kendi ailesine ve sevdiklerine de yeni yıl alışverişi yapıyorlar. Yeni yıl için bu hafta daha yoğunluk olduğunu söyleyebiliriz. İşlerimiz iyi” şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun