'Canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği Edirne'de çok önemseniyor'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhuriyet Ormanları kurulacağını söyleyen İba, bu yıl belirlenen temanın 'Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes' olduğunu aktardı.

'Canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği Edirne'de çok önemseniyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, her yıl 11 Kasım gününün "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanacağını duyurmasının ardından tüm yurtta çeşitli noktalarda ağaçlandırma yapıldığını ifade etti.

Günümüzde sanayileşmenin hız kazandığı havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerin korunmasının gün geçtikçe daha önemli bir konu haline geldiğini belirten İba, ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla 11 Kasım tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Daha önce 'Her üyeye bir fidan' sloganıyla AK Parti'de başlatılan yeni üye çalışmalarının da yoğun ilgi gördüğünü hatırlatan İba, üyelerle birlikte doğaya yeni bir nefes kazandırdıklarını belirtti.

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğinin tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de çok önemsendiğini belirten İba, bu vesileyle ağaç dikmenin her geçen gün yaygınlaştığını söyledi.

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için gerçekleştirilen bu etkinliklerin önemine değinen İba, özellikle gençlere ve çocuklara doğa sevgisinin aşılanması gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi