Bulgar vatandaşlar, depremzedeler için topladığı malzemeleri Edirne'ye getiriyor

Merkez Üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları çığ gibi büyürken, komşu ülke Bulgaristan vatandaşları da topladıkları yardım malzemelerini Edirne'de oluşturulan toplama merkezine getirmeye başladı.

Bulgar vatandaşlar, depremzedeler için topladığı malzemeleri Edirne'ye getiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen depremlerin ardından Türkiye tek yürek oldu. Genciyle, yaşlısıyla herkes bir parça da olsa yardım edebilmek için elini taşın altına koydu. Gece gündüz demeden yardım seferberliğine katkıda bulunan Edirneliler, hem evlerinden getirdiği malzemelerle hem de toplama merkezlerindeki çalışmalara destekle depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlamaya çalışıyor. Depremzedeler için başlatılan yardım seferberliğine Edirnelilerin yanı sıra Bulgaristan'daki vatandaşlar da destek vermeye başladı. Komşu ülke Bulgaristan'dan Edirne'ye alışverişe gelen turistler, bu kez depremzedeler için topladıkları yardım malzemelerini getirmek için Türkiye'ye giriş yaptı.

Edirne Valiliği öncülüğünde başlatılan ve AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu'nda yürütülen yardım seferberliği çığ gibi büyüyor. Kimisi evlerinden getirdiği eşyalarla destek oluyor, kimisi ise burada paketleme ve taşıma işlemlerine yardım ederek katkı sağlamaya çalışıyor.

Kendi araçlarıyla akın akın alışverişe gelen Bulgar vatandaşlar, yaşanan depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak için gelmeye başladı. Genciyle, yaşlısıyla tüm vatandaşlar depremzedeler için tek yürek oldu. Edirne Valiliği öncülüğünde başlatılan ve AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyalarını duyan Bulgar vatandaşlar, yardımların toplandığı merkezlere gelerek  battaniye, kıyafet ve gıda gibi çeşitli malzemeleri görevlilere teslim ediyor.

Eşi ile birlikte yardımların toplandığı Mimar Sinan Spor Salonu'na gelerek yorgan, kıyafet ve temizlik malzemelerini görevlilere teslim eden Bulgar vatandaş Sevgin Yusuf, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Herkese geçmiş olsun"

Bulgaristan'dan gelen ve depremzedeler için getirdikleri yardım malzemelerini toplama merkezine getiren Sevgin Yusuf, "Zor durumda olanlara destek olmak için yorgan, kıyafet, temizlik malzemeleri getirdik. Kırcaali'den 4-5 yardım tırı deprem bölgesine gönderildi.Herkese geçmiş olsun. Allah sabır versin. Herkesin ailelerine başları sağ olsun diyoruz" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan