Bulgar turistler yerini gurbetçilere bıraktı

Türkiye'den Avrupa'ya açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşanan Bulgar turist yoğunluğu yerini gurbetçilere bıraktı. Yıllık izinlerini ailelerinin yanında geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri sürerken, Bulgar turistler ise Edirne'ye uğramaz oldu.

Bulgar turistler yerini gurbetçilere bıraktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllık izinlerini ailelerinin yanında geçirmek isteyen gurbetçiler Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Anavatana giriş yapıyor. Neredeyse her gün sabahın erken saatlerinden itibaren kente gelen ve kalabalık görüntüler oluşturan Bulgar turistler gelmeyince cadde ve sokaklar boş kaldı. Gıdadan giyime, kozmetikten, zücaciyeye kadar her türlü ihtiyacını Edirne’den karşılayan Bulgar turistler, Sınır kapılarında oluşan yoğunluktan dolayı neredeyse gelmez oldu.

“Bulgar vatandaşlar artık Edirne’ye gelmiyor”

 Özellikle Cuma günleri sabahın erken saatlerinden itibaren kendi araçlarıyla ve tur otobüsleriyle alışverişe gelen Bulgar turistler, yaz sezonunun başlamasıyla tatil bölgelerini tercih ediyor.

Bulgar vatandaşların gelişlerindeki azalmanın 3 aylık bir süreç olduğunu söyleyen Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, yaz mevsiminin başlaması ile birlikte Bulgar turistlerin genellikle deniz olan bölgeleri tercih ettiğini ifade etti.

Gurbetçilerin sınır kapılarında oluşturduğu yoğunluk nedeniyle Bulgar ziyaretçilerin kente gelişlerinde azalma görüldüğü iddialarına yönelik açıklamada bulunan Cingöz, bu durumun birçok sebebi olduğuna dikkat çekti.

“Bu azalmayı gurbetçilere bağlamamak gerekir”

Bulgar vatandaşların gelişlerindeki azalmayı gurbetçilere bağlamamak gerektiğini ifade eden Cingöz, “Gurbetçilerin dönüşü başlamadan evvel de ben piyasayı kontrol takip ediyordum. Bu Bulgar vatandaşların gelişlerindeki azalma aşağı yukarı üç aylık bir süreç. Her geçen gün azaldı. Sadece oraya bağlarsak yanlış tespit yapmış oluruz diye düşünüyorum. Bunun bir sürü etkenleri ve nedenleri vardır. Belki bizim fiyatlarımızı burada yüksek buldukları için gelmiyorlar. Lüleburgaz'a doğru gittiklerini duyuyorum. Sadece ondan dolayı da azalma olduğunu da ben düşünmüyorum. Yani gelip Lüleburgaz'a veya Kırklareli tarafına gideninde çok olduğunu düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel