Bulgar sınır polisinin öldürülmesi ile ilgili dava ertelendi

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sınır hattında Bulgar polis memurunun öldürülmesine ilişkin tutuklu bulunan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Davaya Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov'da katıldı. Dava, savcılık makamının mütalaasını hazırlayabilmesi için 6 Şubat 2024'e ertelendi.

Bulgar sınır polisinin öldürülmesi ile ilgili dava ertelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Küçünlü köyü sınır bölgesinde Bulgar sınır polis memurunun av tüfeğiyle öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu bulunan E.E.’nin yargılanmasına devam edildi. Edirne Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya öldürülen sınır polisinin anne babası, aynı gün birlikte görev yaptığı sınır polisi Raşko Raçkov ve Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov’da katıldı.

Mahkeme başkanı ilk olarak Bulgar sınır polisi Raşko Raçkov’un olay gecesi neler yaşandığını anlatmasını istedi. Olayı anlatan Raçkov, tutuklu sanık E.E.’den şikâyetçi olduğunu belirtti. Ardından öldürülen Bulgar sınır polisinin annesi katil zanlısı E.E.’ye oğlunun neden öldürdüğünü sordu ve cevabını kendisine bakarak vermesini istedi.

Tutuklu sanık E.E. ise aileden ve olay gecesi görev alan sınır polisinden özür dileyerek alkollü olduğunu ve çok korktuğu için rastgele ateş ettiği iddia etti.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti savcılık makamının mütalaayı hazırlamak için ek zaman talep etmesi üzerine davayı 6 Şubat 2024’e erteledi.

Dava sonrası adliye önünde Türk ve Bulgar basın mensuplarına açıklama yapan Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov,  “Ben Türk adaletine inanıyorum, sınır polisi Petar Bıçvarov'un öldürülmesi davasında etkili bir mahkûmiyet kararı çıkacağına inanıyorum.” Dedi.

Türk yetkililerinin çok aktif ve hızlı bir soruşturma yürüttüklerini, bir yıl içinde soruşturmayı tamamlayıp dosyayı mahkemeye taşıyabildiklerini sözlerine ekleyen Bakan Stoyanov, olay meydana geldiğinde Bıchvarov'un iş arkadaşı olduğu Savunma Bakanlığı çalışanının bugün sorgulandığını doğruladı ve açılan ateş sonucu ölen Bulgar sınır polisinin annesi ve babasıyla görüştüğünü söyledi.

Stoyanov ayrıca Türk yetkililerin önlemleri ile birlikte kaçak göçmen olaylarının azaldığını ifade etti.

HABER MERKEZİ